Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

24 Αυγούστου 2016
Το πράσινο φως για την έγκριση του business plan που αφορά τον κλάδο της γούνας, αναμένεται να δοθεί στην αυριανή σύσκεψη του Περιφερειάρχη Θεόδωρου Καρυπίδη με τους εκπροσώπους των φορέων.

Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν επίσης ο πρόεδρος της Ελληνικής ομοσπονδίας γούνας Δημήτρης Κοσμίδης με τη διπλή του ιδιότητα και ως Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Κοζάνης. Καθώς επίσης ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καστοριάς Χαράλαμπος Καραταγλίδης και οι εκπρόσωποι των Εργατοϋπαλληλικών Κέντρων Καστοριάς και Κοζάνης, ως συνδιαχειριστές του συγκεκριμένου προγράμματος.

Από τα συνολικά 33 εκατομμύρια ευρώ του επιχειρησιακού σχεδίου business plan, τα 25 περίπου εκατομμύρια προβλέπεται να δοθούν σε εκτροφεία γουνοφόρων ζώων της περιοχής για έργα υποδομής.

Παράλληλα από τη πλευρά των Συνδέσμων της Καστοριάς Προφήτης Ηλίας και ΣΕΓ κατατέθηκαν κάποιες παρατηρήσεις οι οποίες όμως έγιναν αποδεκτές, στο θέμα της ιχνηλασιμότητας και του άξονα 5 του προγράμματος.
Εκεί έχει προϋπολογιστεί ένα ποσό της τάξης του 1.350.000 ευρώ, από το οποίο οι 300.000 αφορούν μόνο μελέτες.
Επίσης υπάρχει ένα ποσό γύρω στις 800.000 ευρώ που αφορά μόνο στην έντυπη διαφήμιση του προϊόντος.

Η άποψη των συνδέσμων είναι να αυξηθούν τα ποσά που αφορούν δράσεις εξωστρέφειας και ηλεκτρονικής προβολής του προϊόντος στο εξωτερικό.

Σοβαρές επιφυλάξεις όμως διατυπώνονται από τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ για τις βλέψεις της Ομοσπονδίας Γούνας στο κτίριο του πρώην Κέντρου Ελληνικής Γούνας .
Σύμφωνα με αυτές η Ομοσπονδία Γούνας σκοπεύει να εγκατασταθεί με ενοίκιο στο συγκεκριμένο κτίριο. Και να θέσει υπό τον έλεγχο της τα συστήματα ιχνηλασιμότητας και πιστοποίησης με τα οποία ήταν εξοπλισμένος ο πρώην κρατικός φορέας της γούνας.

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις