Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

31 Αυγούστου 2016
Ενστάσεις σχετικά με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών«Αυτοτελής Υπηρεσία Εποπτείας ΟΤΑ, ρύθμιση θεμάτων ΟΤΑ και άλλες διατάξεις», που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, εκφράζει το ΔΣ της ΚΕΔΕ.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης με βασικό αντικείμενο το εν λόγω νομοσχέδιο το Διοικητικό Συμβούλιο εξέφρασε τις ενστάσεις για το γεγονός ότι:


– Πρώτον, η πλειονότητα των προτάσεων, των απόψεων και των διαφωνιών που είχε καταθέσει κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης επί το προσχεδίου δεν ελήφθησαν υπόψη και οι αντίστοιχες διατάξεις παρέμεναν ως είχαν στο νομοσχέδιο.


– Δεύτερον, από τις προτάσεις της για άλλες ρυθμίσεις, που δεν είχαν συμπεριληφθεί στο προσχέδιο, έγινε αποδεκτή μόνο μία.


– Τρίτον αφαιρέθηκαν άρθρα που υπήρχαν στο προσχέδιο, τα οποία ήταν σημαντικού ενδιαφέροντος για την Α΄βάθμια Αυτοδιοίκηση, όπως αυτά που αφορούσαν σε μετατάξεις προσωπικού Δημοσίου, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ και αποσπάσεις προσωπικού από ΝΠΙΔ και ΑΕ σε ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού.


Παρόλα αυτά το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ ομόφωνα κατέληξε ότι πρέπει να προχωρήσει άμεσα η ψήφιση του νομοσχεδίου με την υπογράμμιση ότι εμμένει στην άποψη ότι θα πρέπει να ληφθούν υπόψη και να ενσωματωθούν συγκεκριμένες προτάσεις – διορθώσεις της επί συγκεκριμένων άρθρων του νομοσχεδίου, τις οποίες θα καταθέσει άμεσα στο υπουργείο Εσωτερικών.


Παράλληλα όμως με την κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή θα παρακολουθήσει εκ του σύνεγγυς και θα παρέμβει και κατά τη συζήτηση, κοινοποιώντας ταυτόχρονα τις παρατηρήσεις – προτάσεις της και στις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων. Σε περίπτωση δε, που δε ληφθούν υπόψη οι προτεινόμενες διορθώσεις επί συγκεκριμένων άρθρων η θέση της ΚΕΔΕ είναι να αποσυρθούν τα συγκεκριμένα άρθρα, διότι όχι μόνο δεν θα λυθούν προβλήματα στη λειτουργία των δήμων, αλλά αντιθέτως η ψήφισή τους θα προκαλέσουν καινούργια.


Επίσης το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ δηλώνει ότι εμμένει στις διεκδικήσεις του και στις προτάσεις τους για ρύθμιση θεμάτων που δεν συμπεριλήφθησαν στο νομοσχέδιο, τα οποία και θα επαναφέρει σε επόμενο νομοσχέδιο.


Aftodioikisi.gr

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις