Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

4 Αυγούστου 2016
Με αφορμή τα γεγονότα στο Νοσοκομείο Τρικάλων καθώς και τις προσφυγές διαφόρων εταιρειών καθαρισμού στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας την κατάργηση των ατομικών συμβάσεων που
έχουν συναφθεί απευθείας από τους φορείς του Υπουργείου Υγείας, το Υπουργείο Εργασίας με ανακοίνωση του επισημαίνει «για μία ακόμη φορά την υψηλή παραβατικότητα που παρουσιάζεται στον κλάδο αυτό όσο και στις εταιρείες φύλαξης από μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων-εργολάβων».
Συγκεκριμένα το υπουργείο Εργασίας, σημείωνει στην ανακοίνωση του:
«· Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του Υπουργείου Εργασίας έχουν πραγματοποιήσει την τελευταία διετία 924 ελέγχους σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο παροχής υπηρεσιών καθαρισμού και έχουν υποβληθεί 182 μηνύσεις εις βάρος αυτών καθώς και 294 Πράξεις Επιβολής Προστίμου ύψους 1.585.466,00 ευρώ. Παραβατικότητα η οποία εντοπίζεται κυρίως στη οφειλή δεδουλευμένων αποδοχών και σε ανασφάλιστη-αδήλωτη εργασία.
· Ο Ν. 4144/2013 αναφέρει ρητά ότι όταν «η εκάστοτε αναθέτουσα αρχή, δηλαδή το Δημόσιο, τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.), οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.), οι φορείς και οι οργανισμοί του δημοσίου τομέα» διαπιστώνει παραβάσεις της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας τότε δύναται να καταγγείλει τη σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία καθαρισμού.
· Το Υπουργείο Εργασίας και το ΣΕΠΕ συνεργάζεται και θα συνεργαστεί με τους φορείς του Δημοσίου και του ευρύτερου Δημοσίου Τομέα με στόχο την ενημέρωση τους για τις παραβάσεις και τις επιβληθείσες κυρώσεις που αφορούν τις συγκεκριμένες εταιρείες προκειμένου να επιφέρουν τις συνέπειες που ορίζει ο νόμος, δηλ. την καταγγελία της σχετικής σύμβασης και τον αποκλεισμό του εργολάβου από δημόσιους διαγωνισμούς για χρονικό διάστημα από τρεις μήνες μέχρι τρία έτη.
Σύμφωνα με τα παραπάνω, οι φορείς του Δημοσίου και του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα θα ήταν σκόπιμο να επανεξετάσουν τις συμβάσεις τους με αυτές τις εταιρείες τόσο στο χώρο του καθαρισμού και όσο και στη φύλαξη.
Το Υπουργείο Εργασίας, έχοντας επισημάνει την υψηλή παραβατικότητα των δύο κλάδων του καθαρισμού και της φύλαξης, έχει προκρίνει σε απόλυτη σύμπνοια με τις διαθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, την από το Νόμο προβλεπόμενη δυνατότητα υπογραφής ατομικών συμβάσεων με τους εργαζόμενους των δύο αυτών κλάδων.
Κλείνοντας πρέπει να τονιστεί ότι πρώτιστο ενδιαφέρον για την Κυβέρνηση έχει το δημόσιο συμφέρον, η προστασία των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων και η δημόσια υγεία. Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι το “πάρτυ τελείωσε”».
Aftodioikisi.gr

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις