Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

31 Αυγούστου 2016
Φόβους ότι το πρώτο κουδούνι θα χτυπήσει με χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών εκφράζουν οι συνδικαλιστές. Ειδικά σε απομακρυσμένες περιοχές, στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη πέρυσι τα κενά καλύφθηκαν μετά το Νοέμβριο.

Αγώνα για να καλυφθούν εγκαίρως τα χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών πρέπει να δώσει το Υπουργείο Παιδείας. Μόνο στην Α/θμια εκπαίδευση τα κενά υπολογίζονται πάνω από 14.000.

Ενδεικτικά λείπουν από το Ηράκλειο 589 εκπαιδευτικοί, από τα Δωδεκάνησα 519, από την Ανατολική Αττική 355, από την Αιτωλοακαρνανία 318, από τις Κυκλάδες 278, από την Ηλεία 253. Στο Ρέθυμνο συνολικά τα κενά φτάνουν τα 350.

Για τα γυμνάσια και τα Λύκεια υπάρχουν φόβοι ότι οι κενές θέσεις θα ξεπεράσουν τις αντίστοιχες περσινές. Ανάλογες ανησυχίες για τα κενά εκφράζουν συνδικαλιστές σε Ρόδο, Φλώρινα και Έβρο.

Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί βλέπουν ως "σανίδα σωτηρίας" τις προσλήψεις των αναπληρωτών, οι οποίοι για μία ακόμη χρονιά θα κληθούν να σηκώσουν στους ώμους τους, το βάρος της σωστής λειτουργίας των σχολείων.

Οι δάσκαλοι διαμαρτύρονται για το νέο τύπο ολοήμερο δημοτικό και υποστηρίζουν ότι θα λειτουργεί ως παιδοφυλακτήριο.
Madata.gr

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις