Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

5 Αυγούστου 2016
" Λαβράκια" έβγαλε η σύσκεψη που προκάλεσε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς, σήμερα το απόγευμα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, για την αξιοποίηση των
δημόσιων κτιρίων, αρχής γενομένης από το κτίριο της ΕΔΗΚΑ, στο οποίο από τα 18.000 τ.μ. αξιοποιούνται μόνο τα 5.000τ.μ. , τα τελευταία 25 χρόνια.

Στην σύσκεψη που έγινε παρουσία του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας, συμμετείχαν εκπρόσωποι των φορέων της γούνας και του Τεχνικού Επιμελητηρίου, οι οποίοι ανέλαβαν αφιλοκερδώς να εκπονήσουν την σχετική μελέτη, που θα τεθεί σε διαβούλευση το προσεχές διάστημα.

Στις τοποθετήσεις τους οι εκπρόσωποι των φορέων της γούνας, χαιρέτησαν την πρόταση της Νομαρχιακής Επιτροπής, επισημαίνοντας όμως ότι τις τελικές αποφάσεις θα λάβουν το Επιμελητήριο στο οποίο ανήκει το κτίριο και ο Δήµος Καστοριάς που είναι ο παραχωρητής του οικοπέδου.

Η τελική πρόταση όμως "σκάλωσε" ξαφνικά, όταν αποκαλύφθηκε ότι το κτίριο της ΕΔΗΚΑ, όπως και πολλά άλλα δημόσια κτίρια της Καστοριάς, δεν έχουν οικοδομική άδεια και ως εκ τούτου δεν μπορούν να προχωρήσουν σε αλλαγή χρήσης.

Τότε με παρέμβασή του ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, προέτρεψε τους εκπροσώπους της ΕΔΗΚΑ να προχωρήσουν στην έκδοση της άδειας, διότι, όπως τόνισε, εδώ και δυόμισι χρόνια υπάρχει νομοθεσία νομιμοποίησης τέτοιων κτιρίων με χαμηλό κόστος και χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις.0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις