Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

23 Σεπτεμβρίου 2016
Στο Υπερ-ταμείο παραχωρούνται ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΒΟ, Αττικό Μετρά και ‘‘Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.’’.
Η κυβέρνηση ελπίζει ότι με τον νόμο ικανοποιούνται οι απαιτήσεις των Θεσμών. Άγνωστη  επίσης παραμένει η τύχη της ΕΑΒ και του ΑΔΜΗΕ, που δεν εντάσσονται στη λίστα.
Το νομοσχέδιο σύμφωνα με χθεσινό προσχέδιο
προβλέπει τη μεταφορά έξι ΔΕΚΟ στο νέο Υπερταμείο, ωστόσο, στο τρίτο Μνημόνιο ορίζεται ότι θα μεταφερθούν οχτώ ΔΕΚΟ (μαζί με ΑΔΜΗΕ και ΕΑΒ) ορίζοντας “αστερίσκους” για τις δύο τελευταίες που μένει να φανεί τις επόμενες ώρες/ημέρες αν έχουν εκπληρωθεί.
Η μεταφορά των συγκεκριμένων ΔΕΚΟ στο υπεραταμείο καθιστά τη νέα διοίκηση του και άμεσο εργοδότη για περίπου 38.000 εργαζομένους σε αυτές, με ότι και αν αυτό μπορεί να σηματοδοτήσει στο μέλλον, ειδικά στην περίπτωση που προχωρήσει άμεσα η ιδιωτικοποίηση τους.
Σήμερα θα κατατεθεί στη Βουλή
Το προσχέδιο του νομοσχεδίου  “για την εφαρμογή της συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων” το οποίο σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές σχεδιάζεται στην τελική του μορφή να κατατεθεί σήμερα στη Βουλή, περιλαμβάνονται οι “εκκρεμότητες” στο πεδίο του υπουργείου εργασίας αλλά και σειρά διατάξεων για την αγορά ενέργειας, αλλά και μεταφορών. Σε ειδικό κεφάλαιο του υπουργείου μεταφορών  ορίζεται, επίσης, ότι η ΓΑΙΑΟΣΕ συνάπτει με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ σύμβαση εκμίσθωσης διάρκειας έως δέκα (10) ετών για το τροχαίο υλικό.
Επιπλέον, ορίζεται ότι κατά την εκτέλεση των συμβάσεων παροχής δημόσιας υπηρεσίας επιβατικών σιδηροδρομικών μεταφορών το Δημόσιο δύναται να επιτρέπει εκχώρηση απαιτήσεων των παρόχων από τις συμβάσεις αυτές μέσω σύναψης ειδικότερων συμφωνιών μεταξύ των παρόχων, ως εκχωρητών, και το Δημόσιο, τον ΟΣΕ Α.Ε. ή τη ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε. ως εκδοχέων, για την εξόφληση οφειλών προς τους ανωτέρω φορείς, όπως μισθώματα από συμβάσεις μίσθωσης μονάδων τροχαίου υλικού ή αμοιβών για παροχή υπηρεσιών συντήρησης τροχαίου υλικού ή άλλων υπηρεσιών.

aftodioikisi.gr

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις