Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

11 Σεπτεμβρίου 2016
Πρωθυπουργική εξαγγελία η αποκάλυψη του Euro2day.gr για πάγωμα ασφαλιστικών εισφορών ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων που καθίστανται ληξιπρόθεσμες ως και τις 31.12.2016. Η ρύθμιση έχει στόχο να δώσει ανάσα στην αγορά.


Για την απόδοση ασφαλιστικής ενημερότητας σε όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, κίνηση που είχε αποκαλύψει το Euro2day.gr, δεσμεύτηκε πολιτικά ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στα πλαίσια των εγκαινίων της 81ης ΔΕΘ.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του τόνισε: «Θέλω να κλείσω σήμερα με μια πολιτική δέσμευση.Μια δέσμευση που θα δώσει ανάσα σε εκατοντάδες χιλιάδες μικρούς και μεσαίους ελεύθερους επαγγελματίες που στενάζουν κάτω από το βάρος των χρεών.

Με την ικανοποίηση ενός πάγιου αιτήματος του συγκεκριμένου κλάδου. Οι ασφαλιστικές οφειλές των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων στον ΟΑΕΕ και στο ΕΤΑΑ που καθίστανται ληξιπρόθεσμες ως και τις 31.12.2016, παγώνουν,χωρίς βεβαίως να διαγραφούν, ώστε να μπορεί κανείς να είναι ασφαλιστικά ενήμερος εάν είναι συνεπής στις τρέχουσες οφειλές του. Διότι από 1.1.2017 οι ασφαλιστικές εισφορές δεν προκύπτουν αυθαίρετα αλλά συνδέονται με την πραγματική οικονομική δυνατότητα του ασφαλισμένου.

Πρόκειται για ένα μέτρο πραγματική ανάσα για εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες αλλά και για τη βιωσιμότητα του νέου δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης».

Όπως είχε γράψει το Euro2day.gr, o αρμόδιος υφυπουργός ΕργασίαςΤάσος Πετρόπουλoς εδώ και μήνες διαπραγματεύεται με τους εκπροσώπους των δανειστών το συγκεκριμένο σχέδιο διάσωσης των ταμείων και κυρίως του ΟΑΕΕ, που προβλέπει μεταξύ άλλων το πάγωμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών και την εξασφάλιση ασφαλιστικής ενημερότητας στους ελεύθερους επαγγελματίες που από την αρχή του επόμενου χρόνου θα πληρώνουν τις τρέχουσες εισφορές τους εντός των προβλεπόμενων χρονοδιαγραμμάτων.

Όσο για τις οφειλές, αυτές θα διακανονιστούν σε δεύτερο χρόνο. Στόχος του υπουργείου είναι να προχωρήσει σε συνεννόηση με τους εκπροσώπους των θεσμών, σε μια ρύθμιση αλά καρτ, όπου θα σταθμίζονται κάθε φορά οι πραγματικές δυνατότητες του οφειλέτη, ώστε να καθορίζεται το ύψος και ο αριθμός των δόσεων.

Η αύξηση των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων έχει οριστεί ως ημητέρα των μαχών για το υπουργείο Εργασίας. Για τον λόγο αυτό επιδιώκει με κάθε τρόπο να εξασφαλίσει την είσπραξη των τρεχουσών μηνιαίων ασφαλιστικών εισφορών, με στόχο να μην καταρρεύσουν τα έσοδα και ενεργοποιηθούν νέοι "κόφτες" στις συντάξεις.

Άλλωστε, οι συνθήκες που επικρατούν στην αγορά για δεκάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε συνδυασμό με τις δυσοίωνες προβλέψεις για το άμεσο μέλλον απειλούν ευθέως τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος και μάλιστα κατά τον πρώτο, κρίσιμο χρόνο λειτουργίας του νέου Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

euro2day.gr

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις