Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

27 Σεπτεμβρίου 2016
Σε ιστορικά χαμηλά βρίσκεται η μετοχή της Deutsche Bank υπό τον φόβο οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές να επιμείνουν στο πρόστιμο των 14 δισ. δολαρίων, λόγω πώλησης τοξικών χρηματοοικονομικών προϊόντων στο παρελθόν.
H μετοχή της Deutsche Bank κινήθηκε με πτώση 7,5% κλείνοντας στα 10,5 ευρώ, ενώ από την αρχή του έτους η μετοχή έχει χάσει πάνω από το 50% της αξίας της.
Υπενθυμίζεται ότι τον Σεπτέμβριο, το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με την γερμανική τράπεζα, ζητώντας το ποσό των 14 δισ. δολαρίων για να έλθει σε συμβιβασμό και να κλείσει την έρευνα αναφορικά με τις πωλήσεις τοξικών ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων κατά την περίοδο διόγκωσης της φούσκας της αμερικανικής αγοράς στεγαστικών δανείων υψηλού ρίσκου (subprime market).
Η τράπεζα έχει προχωρήσει σε προβλέψεις ύψους 6,2 δισ. δολαρίων τον περασμένο Ιούνιο ωστόσο το ποσό που ζητούν οι αμερικανικές αρχές είναι διπλάσιο.
Τα προβλήματα της τράπεζας δεν είναι μόνο νομικά, καθώς η Deutsche Bank είναι ήδη ουσιαστικά σε μηχάνημα υποστήριξης με 17,5 δισ. δολ. assets, και τεράστιες υποχρεώσεις με πάνω από 40 τρισ. δολ. έκθεση σε παράγωγα, όπως αναφέρει το capital.gr.
«Η Deutsche Bank έχει από τα πιο αδύναμα momentum κερδοφορίας του κλάδου, καθώς η πτώση των προμηθειών διεθνώς και η απομόχλευση έχουν χτυπήσει τα έσοδα και η αναδιάρθρωση όπως και τα νομικά κόστη έχουν βαρύνει τα έξοδα της τράπεζας», τονίζει η Credit Suisse, ενώ σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Societe Generale, η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας θα είναι ήδη σημαντικά υπο-κεφαλαιποιημένη, ακόμα και αν καλύψει χρησιμοποιώντας μόνο τα 5 δισ. ευρώ, το πρόστιμο των ΗΠΑ. Σύμφωνα με την JP Morgan, μόνο αν ο διακανονισμός κυμανθεί στα 3 με 3,5 δισ. δολ. θα μπορέσει η τράπεζα να έχει περιθώριο να καλύψει και άλλα νομικά ζητήματα.
Πάντως, όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό Focus, η Angela Merkel δήλωσε ότι αποκλείει το ενδεχόμενο κρατικής βοήθειας προς τη Deutsche Bank πριν από τις γερμανικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2017, αυξάνοντας έτσι τους φόβους ότι η γερμανική τράπεζα οδεύει ολοταχώς για bail-in.
Η Deutsche Bank πάντως δηλώνει πως θα λύσει τα προβλήματά της χωρίς να βασίζεται στη βοήθεια του Βερολίνου.
«Ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Τζον Κράιαν ποτέ δεν ζήτησε από τη γερμανίδα καγκελάριο να παρέμβει η κυβέρνηση στην υπόθεση με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης», ανέφερε εκπρόσωπος της Deutsche Bank, όπως μεταδίδει το Reuters. «Η Deutsche Bank είναι αποφασισμένη να επιλύσει τις προκλήσεις της μόνη της», συμπλήρωσε. «Επί του παρόντος δεν υπάρχει θέμα αύξησης κεφαλαίου. Ανταποκρινόμαστε σε όλες τις ρυθμιστικές απαιτήσεις», τόνισε ο εκπρόσωπος.
koutipandoras.gr

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις