Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

15 Σεπτεμβρίου 2016
 Του Δημήτρη Ιατρίδη

Είναι εκπληκτικός ο τρόπος με τον οποίο οι πολιτικοί και τα κόμματα αποποιούνται τις ευθύνες τους, από την μια στιγμή στην άλλη, ακόμα και για ζητήματα εθνικής σημασίας, ωσάν να απευθύνονται σε αμνήμονες... λωτοφάγους, που έχασαν τον προσανατολισμό τους!


  Δεν πέρασε μήνας από τότε που οι πολιτικοί ταγοί του τόπου, διαβεβαίωναν σ΄ όλους τους τόνους τους πολίτες, ότι η Καστοριά και η Φλώρινα έχουν εξαιρεθεί από το πρόγραμμα εγκατάστασης προσφύγων για “ειδικούς λόγους” και έκαναν την εμφάνισή τους σύριοι πρόσφυγες σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης!

  Στην αρχή τριάντα, αργότερα εξήντα και τέλος αναλογικά μπορεί και διακόσιοι!
Αμέσως έσπευσαν να διευκρινίσουν ότι η φιλοξενία είναι “προσωρινή” μέχρις ότου αναχωρήσουν για την Ευρώπη. Και ότι κύριος υπεύθυνος για την εγκατάστασή τους εδώ, είναι ο.. ξενοδόχος που είδε το θέμα επιχειρηματικά και υπέβαλε έγκαιρα αίτημα στην Ύπατη Αρμοστία.

  Μάλιστα το θέμα πήρε και πολιτικές διαστάσεις, όταν τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ανακάλυψαν ότι ο ξενοδόχος είναι “γαλάζιο” στέλεχος και άρα μπορεί να είναι “δάκτυλος” της Νέας Δημοκρατίας!

  Οι ιστορίες συνωμοσιολογίας των κομμάτων, σταμάτησαν μόλις ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών βγήκε και είπε δημόσια, ότι στην συμφωνία διάσωσης της Ελλάδας (βλ. μνημόνια) υπάρχει και το προσφυγικό. Και επειδή η Ευρώπη ήδη έκανε πολλά για την χώρα μας, καιρός είναι να δεχθούμε μερικές δεκάδες χιλιάδες  πλεονασματικούς πρόσφυγες, που θέλει να ξεφορτωθεί η Γερμανία!

Άλλωστε το προβλέπει και η συνθήκη του Δουβλίνου, που θέλει την Ελλάδα “αποθήκη ψυχών” όλων των κατατρεγμένων της οικουμένης...
Το ερώτημα είναι γιατί τόση μυστικοπάθεια από την κυβέρνηση, στους σχεδιασμούς της για το προσφυγικό;
  Γιατί μας δίνει με το σταγονόμετρο τις κατευθύνσεις που προβλέπονται από τον εθνικό σχεδιασμό και στρουθοκαμηλίζει προκλητικά, όταν η ίδια από τη πρώτη στιγμή, θεσμοθέτησε υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής;
Δηλαδή υπάρχει υπουργείο χωρίς... αντικείμενο;

Υπάρχουν όμως μετανάστες και πρόσφυγες, που διανέμονται κρυφά σ΄ όλη την επικράτεια, οι οποίοι εκτός από τις περιουσίες του στον πόλεμο, τώρα χάνουν και την αξιοπρέπειά τους, όταν στους χώρους που φιλοξενούνται αντιμετωπίζονται ξενοφοβικά και σαν... αξιοθέατα!

Οι αρχαίοι Έλληνες είχαν ανακηρύξει τον Ξένιο Δία, Θεό της φιολοξενίας. Εμείς κάναμε υπουργό τον Μουζάλα! Δεν είναι το ίδιο αλλά δεν έχει σημασία....

Σε λίγο καιρό που οι δανειστές θα ξεσπιτώσουν όλους τους Έλληνες και θα μας κάνουν μετανάστες στην ίδια την χώρα μας, τότε μόνο ίσως συνειδητοποιήσουμε το δράμα των προσφύγων και βρεθούμε στον ίδιο αγώνα κατά του κοινού εχθρού!

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις