Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

6 Σεπτεμβρίου 2016
Στην πώληση μη εξυπηρετούμενων καταναλωτικών δανείων, ονομαστικής αξίας περίπου 70 εκατ. ευρώ, προχώρησε στο β' τρίμηνο της χρήσης η θυγατρική της Εθνικής στη Βουλγαρία (UBB).

Το ενδιαφέρον είναι ότι το πακέτο, παρότι επρόκειτο για καταναλωτικά δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις, πουλήθηκε έναντι 10 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί περίπου στο 14% της ονομαστικής τους αξίας.

Το υψηλότερο τίμημα εξηγείται από την Εθνική λόγω του γεγονότος ότι δεν πρόκειται για δάνεια που εμφανίζουν εδώ και πολύ καιρό καθυστέρηση στην εξυπηρέτησή τους.

Πρόκειται, όπως σημειώνουν στελέχη του ομίλου για «φρέσκιες» σχετικά καθυστερήσεις, από τις οποίες ο αγοραστής έχει περισσότερες πιθανότητες να εισπράξει.

Η θυγατρική της Εθνικής είχε σχηματίσει προβλέψεις άνω του 90% για τα παραπάνω δάνεια και επομένως από την πώληση ανέκτησε μικρό μέρος της ζημιάς. Σημειώνεται ότι το ύψος των προβλέψεων της Εθνικής για τα μη εξυπηρετούμενα καταναλωτικά δάνεια στην Ελλάδα φθάνει στο 97% και η τράπεζα εξετάζει επίσης τρόπους πρόσφορης πώλησης των απαιτήσεων

imerisia.gr

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις