Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

6 Σεπτεμβρίου 2016
Κρυμμένα έσοδα στη διακίνηση τσίπουρου μπορεί να βρει η κυβέρνηση στον αγώνα για έσοδα σύμφωνα με το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη. Ο γνωστός οινοποιός μιλώντας στην
Πρωινή Ζώνη του ΣΚΑΙ αφού χαρακτήρισε αδιέξοδη την επιβολή φόρων στο κρασί αναφέρθηκε στο όργιο φοροδιαφυγής που γίνεται με την παράνομη διακίνηση τσίπουρου σε όλη τη χώρα.
«Από τα 70 εκατομμύρια του ΕΦΚ στο κρασί που περίμεναν, τα 4 εκατομμύρια μόνο εισέπραξαν. Κυνηγήστε το παράνομο τσίπουρο. Μπορεί το κράτος να εισπράξει 250 εκατομμύρια» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Στο μεταξύ μιλώντας στο Reporter.gr ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου Γιάννης Κίτσιος έκρουσε το καμπανάκι του κινδύνου εν όψει της έναρξης της περιόδου των καζανιών. «Ήδη δουλεύουν κάποιοι βάζοντας οινόπνευμα και πρόσθετα χημικά» σημείωσε με νόημα, τονίζοντας ότι πέρα από το όργιο φοροδιαφυγής ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.
Σημειώνεται ότι στην αγορά αυτήν την ώρα καταγράφεται μια στρέβλωση που κατά το ΙΟΒΕ κοστίζει στο δημόσιο ταμείο κοντά στα 300 εκατομμύρια ευρώ σε ετήσια βάση από διαφυγόντες φόρους από όλη την εφοδιαστική αλυσίδα. Αναλυτικά σύμφωνα με στοιχεία του ΣΕΑΟΠ και του ΙΟΒΕ, το 2014 διακινήθηκαν λαθραία 8,2 εκατ. φιάλες με τα διαφυγόντα έσοδα από ΕΦΚ και ΦΠΑ να φθάνουν τα 130 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση. Επίσης, διακινήθηκαν 24 εκατ. λίτρα χύμα «τσίπουρου διημέρων», με τις απώλειες φορολογικών εσόδων να υπολογίζονται σε 300 εκατ. ετησίως και τις δηλωμένες ποσότητες να ανέρχονται περίπου στα 7 εκατομ. λίτρα.
Είναι ενδεικτικό ότι οι 320 τόνοι που κατασχέθηκαν στις αρχές του 2016 στη Λάρισα αντιστοιχούσαν στο 14% της ετήσιας κατανάλωσης εμφιαλωμένου τσίπουρου των επίσημων αποσταγματοποιών και στο 5%-7% της ετήσιας δηλούμενης παραγωγής χύμα τσίπουρου. Εάν η ποσότητα αυτή φορολογούνταν όπως το τσίπουρο των επίσημων αποσταγματοποιών, θα απέφερε στα δημόσια ταμεία περίπου 1,7 εκατ. ευρώ από τον ΕΦΚΟΠ και μισό εκατ. ευρώ από ΦΠΑ.
Γιώργος Αλεξάκης
aftodioikisi.gr

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις