Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

23 Σεπτεμβρίου 2016
Με κατεπείγουσα επιστολή του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γεώργιος  Πατούλης προς τους δημάρχους της χώρας αναφέρει ότι: το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής
Ανασυγκρότησης παρουσίαση πρόταση, με την οποία επιχειρεί, μεταξύ άλλων, να αφαιρέσει τις εκτελεστικές αρμοδιότητες από τους δημάρχους και να επιβάλει διορισμένους Γραμματείς στους Δήμους.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ στην ουσία, αν θεσμοθετηθεί μία τέτοια πρόταση, αφαιρείται η δυνατότητα άσκησης των καθηκόντων του δημάρχου, των αντιδημάρχων και των γενικών γραμματέων, και επιβάλλονται  γενικοί γραμματείς και αναπληρωτές γενικοί γραμματείς.

Επίσης στην επιστολή επισημαίνει ότι:
Ουσιαστικά μιλάμε για κατάργηση του θεσμού της αυτοδιοίκησης έτσι όπως τον γνωρίζουμε. Πλέον η γνώμη των πολιτών μπαίνει σε δεύτερη μοίρα και παραδίδεται  η διοίκηση των δήμων σε διορισμένους κρατικούς υπαλλήλους.
Ουσιαστικά αντικαθιστούν τη λαϊκή βούληση, με τον διορισμένο Γραμματέα.

 λόγω της σοβαρότητας του θέματος θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύγκληση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ την ερχόμενη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου προκειμένου να εκτιμηθούν τα δεδομένα και να αποφασιστούν οι περαιτέρω κινητοποιήσεις.

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις