Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

6 Σεπτεμβρίου 2016
Στάση αναμονής απέναντι στο υπουργείο Παιδείας και τις διευθύνσεις εκπαίδευσης αναφορικά με την τήρηση των προβλεπομένων Προεδρικών Διαταγμάτων και Εγκυκλίων για την πρωινή προσευχή στα σχολεία τηρεί η Εκκλησία της Ελλάδος λίγες ημέρες πριν την έναρξη του νέου σχολικού έτους, που παραδοσιακά θα πρέπει να ξεκινήσει με τον αγιασμό στα σχολεία.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος μια μέρα μετά την υπενθύμιση των νομοθετημάτων της πολιτείας που προβλέπουν την διατήρηση της πρωινής προσευχής στα σχολεία επανέρχεται και με εγκύκλιο που αποστέλλει προς τις Ιερές Μητροπόλεις, τις ενημερώνει σχετικά με το θέμα της πρωινής προσευχής στα σχολεία.

Η Δ.Ι.Σ. προς ενημέρωση των γονέων και των εκπαιδευτικών επαναλαμβάνει ότι η πρωινή προσευχή ισχύει σύμφωνα με το άρθρο 13 παρ. 5 εδάφιο α του Προεδρικού Διατάγματος 201/1998 (ΦΕΚ Α’ 161/1998).

Αναφορικά με την διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών η Δ.Ι.Σ. εμμένει στη διατυπωθείσα θέση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος της 9ης Μαρτίου 2016 και επαναλαμβάνει την πρόταση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου για «την υποχρεωτικότητα του μαθήματος των Θρησκευτικών, την τήρηση των ωρών διδασκαλίας στο τρέχον πρόγραμμα και τον Ορθόδοξο χαρακτήρα του».

του Αντώνη Τριανταφύλλου
Real.gr

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις