Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

25 Σεπτεμβρίου 2016
Με επιστολή του προς την "Καστοριανή Εστία", συμπολίτης μας επισημαίνει την ανάγκη οι Δήμοι να αναπροσαρμόσουν το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας που εισπράττουν μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ,  με βάση τις νέες αντικειμενικές αξίες,  οι οποίες ισχύουν από 21- 5-2015 και να προχωρήσουν στην επιστροφή χρημάτων από τότε που θεσπίστηκε ο νόμος μέχρι σήμερα.

Αναλυτικά στην επιστολή του, ο συμπολίτης μας αναφέρει:

Σύμφωνα με την ΠΟΛ 1009 του Υπουργείου Οικονομικών που δημοσιεύτηκε  στο  ΦΕΚ 48Β / 20-01-2016 μειώθηκαν ύστερα απο 9 χρόνια οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, και μάλιστα αναδρομικά απο 21-05-2015 , χωρίς αυτό να σημαίνει οτι οι νέες τιμές  ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα . Θα περίμενε κανείς λοιπόν να δεί αποτυπωμένες τις νέες τιμές στους λογαριασμούς της ΔΕΗ , στον υπολογισμό του ΤΑΠ υπερ Δήμων . Αν προσέξει κανείς όμως τους λογαριασμούς της ΔΕΗ , θα διαπιστώσει οτι όχι μόνο   δεν υπήρξε διόρθωση και επιστροφή χρημάτων για την είσπραξη ΤΑΠ υπέρ Δήμων για το χρονικό διάστημα απο 21-05-2015 μέχρι 20-01-2016 , αλλά συνεχίζουν να έρχονται λογαριασμοί της ΔΕΗ χωρίς να έχουν αλλαχτεί οι τιμές ζώνης των αντικειμενικών αξιών ακινήτων . Υποθέτουμε οτι η ΔΕΗ θα ρίξει το μπαλάκι στους Δήμους , λέγοντας οτι οι Δήμοι δεν έχουν στείλει τις νέες τιμές ζώνης , οι δε Δήμοι θα ισχυριστούν οτι η ΔΕΗ μπορεί να βρεί τις τιμές ζώνης απο το ΦΕΚ που έχουν δημοσιευτεί. Η ουσία είναι οτι μια απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών μετά απο απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας , 8 μήνες μετά συνεχίζει να μην υλοποιείται στο σκέλος της είσπραξης του ΤΑΠ απο τους Δήμους μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ .

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις