Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

13 Σεπτεμβρίου 2016
Ένα σπάνιο φαινόμενο το οποίο έχει παρατηρηθεί στην Ελλάδα ειδικά τους θερινούς μήνες αλλά όχι σε αυτήν την έκταση είναι υπεύθυνο για την καταστροφική πυρκαγιά στη Θάσο.

Το φαινόμενο ονομάζεται «ξηρή καταιγίδα» και συνοδεύτηκε από ισχυρούς άνεμους που βοήθησαν στην εξάπλωση της φωτιάς.
Τι είναι όμως το φαινόμενο της «ξηρής καταιγίδας»; Πρόκειται για καταιγίδα, χωρίς βροχή. Στην περίπτωση της Θάσου το νησί δέχθηκε το Σάββατο περίπου 100 κεραυνούς χωρίς να πέσει στάλα βροχής.
Γι αυτό πυροδοτήθηκαν 4 πύρινα μέτωπα τα οποία εξαπλώθηκαν γρήγορα λόγω και των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στο νησί. 
Βέβαια κεραυνοί δεν έπληξαν μόνο τη Θάσο. «Χτύπησαν» ολόκληρη τη Μακεδονία αφού συνολικά 3000 κεραυνοί έπεσαν μέσα σε 12 ώρες το Σάββατο σε Κεντρική και Δυτική Μακεδονία. Μόνο που η Θάσος είχε την ατυχία να μην δεχθεί καθόλου βροχή.
Όπως γράφει το σημερινό «Έθνος» «Οι "ξηρές καταιγίδες" εκδηλώνονται όταν υπάρχει πολύ ξηρή ατμόσφαιρα, με σχετική υγρασία κάτω του 50% στο αποκαλούμενο "ξηρό οριακό στρώμα", δηλαδή τα στρώματα της τροπόσφαιρας με ύψος έως 1500 μέτρα από το έδαφος».
Μάλιστα σύμφωνα με τον ανιχνευτή ηλεκτρικών εκκενώσεων του αστεροσκοπείου "Ζευς" η Θάσος βρέθηκε στο επίκεντρο ενός συμπλέγματος καταιγίδων στις 6 το πρωί του περασμένου Σαββάτου. Στα επόμενα 45 λεπτά εκδηλώθηκαν και τα τρία από τα τέσσερα πύρινα μέτωπα.   

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις