Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

21 Σεπτεμβρίου 2016
Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καστοριάς η υπόθεση της ένοπλης ληστείας και της απαγωγής του καστοριανού γουνοποιoύ που διαπράχθηκε το
απόγευμα της 9ης Μαρτίου 2016 στην περιοχή του Τοιχιού Καστοριάς .

Για την εξιχνίαση της υπόθεσης έδωσαν σήμερα το μεσημέρι συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο Διοικητής της Περιφερειακής  Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας ταξίαρχος Παναγιώτης  Τζουβάρας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ευθύμιος  Αμαραντίδης και ο Διοικητής της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καστοριάς.

Για την υπόθεση αυτή εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν χθες 20 Σεπτεμβρίου σε περιοχές της Αττικής τρεις ημεδαποί 29, 37 και 35 ετών. Εκ των οποίων ο ένας έχει καταγωγή από την Κοζάνη.

Σε βάρος των συλληφθέντων είχε σχηματιστεί μία πλήρης και ογκώδης ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της ληστείας, της κλοπής και της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση κ.λ.π. για τα οποία είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης από την εισαγγελία Καστοριάς.

Όπως προέκυψε από την έρευνα οι τρεις δράστες συγκρότησαν εγκληματική ομάδα τουλάχιστον από τον μήνα Ιανουάριο του τρέχοντος έτους με σκοπό τη διάπραξη της συγκεκριμένης ληστείας και απαγωγής.
Μάλιστα είχαν προβεί σε προπαρασκευαστικές ενέργειες και είχαν επισκεφτεί σε προγενέστερο χρόνο στην περιοχή της Καστοριάς και της Κοζάνης .

Κατά την διάπραξη της ένοπλης ληστείας οι τρεις συλληφθέντες είχαν επιμέρους ρόλους. Και συγκεκριμένα ο 37χρόνος είχε το ρόλο του τσιλια κδόρου ενώ οι άλλοι δύο ο 29χρονος και ο 35 χρονος φορούσαν στολές αστυνομικών και προσποιούμενοι τη διενέργεια αστυνομικού οικονομικού ελέγχου ακινητοποίησαν το όχημα του 65χρονου καστοριανού γουνοποιoύ.

Οι δράστες χρησιμοποίησαν 2 οχήματα ένα επιβατικό Ι.Χ. και μία δίκυκλη μοτοσικλέτα για τα οποία είχε δηλωθεί κλοπή στις 29 -1 2016 στο τμήμα Ασφαλείας του Παλαιού Φαλήρου.
Επίσης χρησιμοποίησαν και ένα επιβατικό φορτηγό ιδιοκτησίας του παθόντα το οποίο και εγκατέλειψαν.

Όλα τα αυτοκίνητα ανευρέθησαν από τους αστυνομικούς, κατασχέθηκαν και παραδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Σε ερώτηση της Καστοριανής Εστίας αν υπάρχουν υπόνοιες για συνεργούς ή πληροφοριοδότες των δραστών από την περιοχή, ο Διοικητής Ασφαλείας Καστοριάς απάντησε ότι οι δράστες θεωρούνται δεδομένοι για την Αστυνομία και δεν υπάρχουν στοιχεία για τη συμμετοχή συνεργών αλλά η υπόθεση ερευνάται ακόμα.

Κατά την άποψη της Αστυνομίας οι δράστες είχαν καλό πληροφοριακό δίκτυο στον υπόκοσμο και μπορούσαν να μάθουν τα πάντα από οποιαδήποτε περιοχή της χώρας.

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις