Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

12 Οκτωβρίου 2016
Σταματά οριστικά η χρηματοδότηση των Κοινωνικών Δομών από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων στις 31 Οκτωβρίου. Αυτό καταγγέλλουν εργαζόμενοι
στις κοινωνικές δομές, επικαλούμενοι επίσημο έγγραφο του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης που υπογράφεται από την αναπληρώτρια υπουργό Θεανώ Φωτίου.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες το έγγραφο του υπουργείου απεστάλη σήμερα σε όλους τους δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας. Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της, η ert.gr, η 31 Οκτωβρίου ορίζεται ως τελευταία ημερομηνία ολοκλήρωσης της 3ης -κατά σειρά- παράτασης που δόθηκε στις κοινωνικές δομές και κατά συνέπεια στα προγράμματα που υλοποιούν. Σημειώνεται ότι μετά αυτή την ημερομηνία οι συμβάσεις των εργαζομένων δε θα ανανεωθούν με απόφαση του υπουργείου εργασίας.
Μάλιστα, το Υπουργείο σημειώνει πως μετά την παραπάνω ημερομηνία «η λειτουργία των Δομών Φτώχειας εντάσσεται μέσω των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020», μεταθέτοντας ουσιαστικά την ευθύνη λειτουργίας τους στις Περιφέρειες και στους Δήμους.
Αν υλοποιηθεί η απόφαση του υπουργείου κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι εκατοντάδες εργαζόμενοι που ανέλαβαν με διαδικασίες τύπου ΑΣΕΠ να στελεχώσουν τις κοινωνικές δομές αντιμετώπισης της φτώχειας, δηλαδή τα κοινωνικά συσσίτια, τα κοινωνικά φαρμακεία, τα κοινωνικά παντοπωλεία, τα υπνωτήρια αστέγων, τις πρωτοποριακές τράπεζες χρόνου και τα γραφεία διαμεσολάβησης.
Aftodioikisi.gr

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις