Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

3 Οκτωβρίου 2016
Ευθύνες στην Περιφερειακή Αρχή του Θ. Καρυπίδη επιρρίπτει ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος για κακούς χειρισμούς στο θέμα του Φράγγματος Νεστορίου που είχαν σαν αποτέλεσμα αφενός μεν το έργο να "παγώσει" επί ένα χρόνο περίπου και αφετέρου, ο ανάδοχος να ζητάει ως αποζημίωση το ιλιγγιώδες ποσό των 3.600.000 ευρώ για διαφυγόντα κέρδη!


Συγγεκριμένα ο Δ. Σαββόπουλος με δηλώσεις του προς την Καστοριανή Εστία αναφέρει το ιστορικό της υπόθεσης λέγοντας ότι: τον π. Μάρτιο ο ανάδοχος του έργου, στην αρχική αίτηση λύσης της σύμβασης ζητούσε ένα ποσό της τάξης των 140.000 ευρώ για διαφυγόντα κέρδη.
Μετά από παρέλευση έξι μηνών όμως και εφόσον δεν ενδιαφέρθηκε κανείς να γίνει μια συνάντηση όλων των εμπλεκομένων φορέων με τους εκπροσώπους του αναδόχου στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για να ξεκινήσουν οι εργασίες του Φράγματος, ακολουθήθηκε η διαδικασία που προβλέπει ο νόμος. Με αποτέλεσμα αφού εξαντλήθηκαν όλα τα περιθώρια που είχε στην διάθεσή της η υπηρεσία για να απαντήσει στον ανάδοχο, εκείνος επανήλθε τον π. Σεπτέμβριο και ζήτησε ως αποζημίωση το ποσό των 3.600.000 ευρώ, γιατί δεν έλαβε έγκαιρα την έγκριση της χρηματοδότησης για να προχωρήσει τις εργασίες. Έτσι παρόλο που το έργο εντάχθηκε στο νέο πρόγραμμα των δημοσίων επενδύσεων, χάθηκε η φετινή χρονιά και το μέλλον του φράγματος παραμένει αβέβαιο.

Κατά τον Δ. Σαββόπουλο "το θέμα είναι πολιτικό και θα πρέπει να γίνει μια συνάντηση όλων των εμπλεκομένων (Βουλευτής, Περιφερειάρχης, Αντιπεριφερειάρχης) με τους παράγοντες του υπουργείου  και να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση".

Αν είχαν ξεκινήσει έγκαιρα οι εργασίες του φράγματος, σήμερα το έργο θα απασχολούσε γύρω στα 150 άτομα.

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις