Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

7 Οκτωβρίου 2016
 Του Δημήτρη Ιατρίδη

Η πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Θ. Καρυπίδη να παρουσιάσει στους τοπικούς φορείς - οι οποίοι περιορίστηκαν σε ρόλο ακροατή -  μια προμελέτη της Αναπτυξιακής Κοζάνης, για την αναβάθμιση του Κωπηλατικού Κέντρου της Καστοριάς, καταδεικνύει σε μεγάλο βαθμό ότι η συλλογικότητα και η δημόσια διαβούλευση, που είχε δεσμευθεί προεκλογικά, περνούν σε δεύτερη μοίρα, όταν πρόκειται για έργα και παρεμβάσεις υψηλής πολιτικής αξίας!


  Στην προχθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για το ΔΗΝΑΚ στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη, απουσίαζαν και τα δύο.
Διότι εκτός από την “χαλαρή” παρουσία του Δήμου Καστοριάς, απουσίαζε και η προηγηθείσα “δημόσια διαβούλευση”, για ένα τόσο σημαντικό έργο, η οποία φαίνεται ότι εξαντλήθηκε στην “γνωμοδότηση” των εκπροσώπων του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς!

  Το θέμα της αναβάθμισης και επέκτασης των χώρων του Δημοτικού Ναυταθλητικού Κέντρου, στην είσοδο της πόλης, αιφνιδίασε τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων, οι οποίοι ακόμα και τώρα, το θεωρούν “κρυφό άσσο”, που βγήκε από το μανίκι του περιφερειάρχη, για να περάσει ο απόλυτος έλεγχος της λίμνης στα χέρια της Περιφέρειας!

  Ακόμα και το πρόστιμο των 4.000 ευρώ που επιβλήθηκε στον Δήμο Καστοριάς, για την περιβόητη πλαζ, φαίνεται ότι έγινε αντικείμενο διαπραγμάτευσης με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, για να μην χρεωθεί ο ίδιος το πολιτικό κόστος!

  Αντίθετα ο περιφερειάρχης πέταξε την “μπάλλα στην κερκίδα”, όταν ρωτήθηκε για το πρόστιμο των 200.000 ευρώ που επέβαλαν οι ίδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας στον Δήμο του Άργους Ορεστικού, για τα λύματα που καταλήγουν στον Αλιάκμονα.
Αφού σχολίασε το πρόστιμο ως “υπερβολικό” και ζήτησε από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας να το... προσαρμόσουν αναλόγως, έκρινε επαρκείς τις “διορθωτικές κινήσεις” από την πλευρά τουο Δήμου και πρότεινε την απομείωσή του.

   Αλλά το πιο εντυπωσιακό είναι ότι ο περιφερειάρχης, πρότεινε  στον Δήμο Καστοριάς, να εντάξει το ΔΗΝΑΚ στο πρόγραμμα των Αστικών Αναπλάσεων, όταν ο ίδιος γνωρίζει ότι αυτό δεν συμπεριλαμβάνεται στις προτάσεις του Δήμου και ότι η καταληκτική ημερομηνία του συγκεκριμένου προγράμματος ήταν η 28η Αυγούστου 2016!

  Στην ίδια συνέντευξη ο Θ. Καρυπίδης ανάφερε ότι το συνολικό “πακέτο” του προγράμματος Β.Α.Α. ανέρχεται στα 40 εκατ. ευρώ και το ύψος της δαπάνης για το ΔΗΝΑΚ της Καστοριάς υπολογίζεται στα 7 εκατ. ευρώ.

Όταν η Κοζάνη - όπως πάντα πρωτοπόρος- κατάφερε να εντάξει στο συγκεκριμένο πρόγραμμα την ανάπλαση του σιδηροδρομικού σταθμού και του περιβάλλοντος χώρου, με προϋπολογισμό που υπερβαίνει κατά πολύ το συνολικό ποσό του προγράμματος!
Δηλαδή μ΄ αυτά τα δεδομένα η Καστοριά και οι άλλες πρωτεύουσε των νομών, ούτε στις “ουρές” του συγκεκριμένου προγράμματος, δεν θα μπορούν να προσβλέπουν...

  Απλοϊκή ήταν και η ερμηνεία που δόθηκε από τον περιφερειάρχη στο ερώτημα αν υπάρχει ετοιμότητα από την πλευρά του Δήμου, όπου ούτε λίγο ούτε πολύ υποστήριξε ότι σε τέτοιου είδους προγράμματα, γίνονται επαναλαμβανόμενες προκηρύξεις έργων, μέχρι την οριστική ένταξή τους!
Δηλαδή ένα πράγμα σαν το τροχό της τύχης...

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις