Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

8 Οκτωβρίου 2016
Στην “τουριστική” πόλη της Καστοριάς, πολιτιστικοί σύλλογοι, ιδιοκτήτες ακινήτων και καταστήματα εστιάσεως κι αναψυχής, αφού θεωρούν ότι η πόλη τους ανήκει και χωρίς να τους ελέγχει κανείς, ρυπαίνουν την πόλη με αφίσες και ενοικιαστήρια σε κεντρικά σημεία αστικού εξοπλισμού όπως, κολώνες, κάδοι
απορριμμάτων, φωτιστικά, πίνακες ηλεκτροφωτισμού (πίλαρ), τηλεφωνικοί θάλαμοι, στάσεις αστικών, βιτρίνες άδειων καταστημάτων κλπ.
Η αντιμετώπιση του προβλήματος σχετίζεται με την πολιτισμική κουλτούρα και αγωγή κάθε πολίτη-κατοίκου της πόλης αυτής. Όμως, η τοπική αυτοδιοίκηση (Περιφέρεια, Δήμος) έχουν αυξημένη ευθύνη στην τήρηση των νόμων και των κανόνων περί παράνομης αφισοκόλλησης.
Κυρίες και κύριοι της τοπικής αυτοδιοίκησης πρέπει να διασφαλίσετε την προστασία και την αισθητική του δημόσιου χώρου και της πόλης γενικότερα. Πρέπει να οριοθετήσετε σημεία για τοποθέτηση πανό, αφίσες, διαφημιστικές πινακίδες κλπ. Πρέπει να εφαρμόσετε τη νομοθεσία. Πρέπει να αποδοθούν ευθύνες στους αρμόδιους υπαλλήλους κι επιτέλους να κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Στο ζήτημα αυτό δεν χωράνε επικοινωνιακοί εντυπωσιασμοί, αφού οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι αρμόδιοι για την τήρηση των νόμων.
Απαιτούμε μια πόλη καθαρή και καλλωπισμένη, τόσο για τους δημότες όσο και για τους επισκέπτες. Η αισθητική εμφάνιση των δημόσιων χώρων είναι υποχρέωση όλων μας.
Είναι καιρός οι πολιτιστικοί σύλλογοι, οι ιδιοκτήτες ακίνητων και τα καταστήματα εστιάσεως κι αναψυχής να δείξουν εμπράκτως το σεβασμό τους στην Καστοριά, μη επιβαρύνοντας την πόλη με παράνομη αφισοκόλληση-ρύπανση.
Διανύουμε εποχή ψηφιακής επικοινωνίας. Μπορείτε πλέον να επιλέξετε προσφορότερους και περισσότερο οικολογικούς τρόπους δημοσιοποίησης των εκδηλώσεων και των ενοικιαστηρίων σας.


Ευάγγελος Ευαγγέλου


1 σχόλιο:

  1. δεν προκειται απλα για παρανομη αφισσοκοληση. Προκειται και για παραβαση καθηκοντος για τις υπηρεσιες καθαρισμου του Δημου και της Αστυνομιας και Δημοτικης αστυνομιας που παραλειπουν να τους διωξουν(ενδεχομενως με ανταλλαγματα) παρ ολο που αναγραφονται και τα τηλεφωνα τους. Τα ενοικιαστηρια- πωλητηρια δεδομενου οτι αποσκοπουν σε σημαντικο χρηματικο οφελος συνιστουν παρανομη διαφημηση και φοροαποφυγη, φοροδιαφυγη, μη εισπραξη-μη αποδοση ΦΠΑ και αθεμιτο ανταγωνισμο προς τα νομιμα μεσιτικα γραφεια που ειναι επιφορτισμενα με ολα τα εξοδα νομιμης λειτουργειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις