Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

13 Οκτωβρίου 2016
“Κρανίου τόπο” χαρακτήρισε το μεταλλείο της ΛΑΡΚΟ στην Ιεροπηγή, ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Σωτήρης Αδαμόπουλος, μετά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της “Καστοριανής Εστίας” που πήρε πλέον πανελλήνιες διαστάσεις!

Παράλληλα όμως ο αντιπεριφερειάρχης υποστήριξε ότι με την σωστή διαχείριση του θέματος, από την
νεοσύστατη Επιτροπή Συντονισμού της Περιφέρειας, σε ζητήματα περιβαλλοντικών και ενεργειακών ρυθμίσεων, μπορεί να αποβεί προς όφελος του Δήμου Καστοριάς και της τοπικής κοινωνίας.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνει επίσης η Αντιπεριφέρεια Καστοριάς σε δύο άλλους τομείς της αρμοδιότητάς της, που έχουν σχέση με την ΛΑΡΚΟ και είναι η αποκατάσταση του περιβάλλοντος με δενδροφυτεύσεις στο χώρο του μεταλλείου, όπου παρατηρείται σημαντική υστέρηση από την πλευρά της εταιρείας. Και στην πιστή εφαρμογή των περιβαλλοντικών όρων που εγκρίνει η Περιφέρεια.
Για τα ανταποδοτικά οφέλη που δεν αποδίδει η ΛΑΡΚΟ στον Δήμο Καστοριάς, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις που δέχεται, ο κ. Αδαμόπουλος δήλωσε έκπληκτος ότι: “Είχα την εντύπωση μέχρι πρόσφατα, ότι ο Δήμος έχει κάποια σχέση γι΄ αυτά με την ΛΑΡΚΟ”! Ευκαιρία για ανάδειξη του Δήμου Καστοριάς σε “ενεργειακό δήμο” χαρακτήρισε ο αντιπεριφερειάρχης την σύσταση της Επιτροπής Συντονισμού στην Περιφέρεια Δυτικής Μκαεδονίας.

Συγκεκριμένα την περασμένη εβδομάδα έγινε μια σύσκεψη στην Περιφέρεια, όπου συστήθηκε μια νέα επιτροπή σαν ομάδα συντονισμού για θέματα ανάπτυξης, απασχόλησης, κοινωνικής συνοχής και θεσμικής υποστήριξης. Στην ομάδα συμμετείχαν οι βουλευτές της Περιφέρειας, ο περιφερειάρχης, αντιπεριφερειάρχες και δήμαρχοι, με αντικείμενο την διατύπωση προτάσεων για περιβαλλοντικές και ενεργειακές ρυθμίσεις και συντονιστή τον περιφερειάρχη Θ.Καρυπίδη.

Παράλληλα συζητήθηκε και η συγκρότηση μιας αντίστοιχης ομάδας από την πλευρά του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην οποία συμμετέχουν ο περιφερειάρχης, ο γεν. γραμματέας του υπουργείου και οι δήμαρχοι και αντιπεριφερειάρχες των Ενεργειακών Δήμων Εορδαίας, Φλώρινας και Κοζάνης.

Στην συζήτηση όμως της πρώτης ομάδας, παρενέβη ο Δήμαρχος Καστοριάς Ανέστης Αγγελής και πρότεινε να συμπεριληφθεί στην ομάδα του υπουργείου και ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Σωτήρης Αδαμόπουλος, διότι όπως είπε: “Πρέπει να προωθούνται και θέματα των άλλων νομών της Περιφέρειας, όπου λειτουργούν μονάδες εξόρρυξης ορυκτών, όπως η
ΛΑΡΚΟ στην Καστοριά”

Μ΄ αυτόν τον τρόπο θα μεταβιβάζονται στην επιτροπή του υπουργείου προς επεξεργασία ζητήματα όπως παράβαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας και απόδοση στις τοπικές κοινωνίες του ανταποδοτικού τέλους από επιχειρήσεις που εκμεταλλεύονται τον ορυκτό πλούτο της κάθε περιοχής.
Η πρόταση του Δημάρχου Καστοριάς έγινε αμέσως αποδεκτή από τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας και ιδιαίτερα από τον κ. Αδαμόπουλο, ο οποίος δήλωσε μάλλον σιβυλλικά “Στα πλαίσια αυτής της επιτροπής είμαι με τον δήμαρχο Καστοριάς....”! Αφήνοντας προφανώς υπονοούμενα για την στάση του Δήμου, απέναντι στις διεκδικήσεις από τον ΤΑΡ των κατοίκων της Κλεισούρας. 

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις