Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

14 Οκτωβρίου 2016
 Του Δημήτρη Ιατρίδη

 Εκατό χρόνια μετά τον μεγάλο ξεσηκωμό των αγροτών στο Θεσσαλικό κάμπο, έχουμε τον μεγάλο ξεσηκωμό των αγροτών στον Κορησιώτικο κάμπο!
Την πρώτη φορά οι “κολλήγοι”, διεκδίκησαν ίση κατανομή της γης, που πήραν από τις τσιφλικάδες του κάμπου.

Ενώ τώρα “ουκ ολίγοι” διεκδικούν ίση κατανομή των... αποζημιώσεων, από την γη που παρέδωσαν στους... τσιφλικάδες του αγωγού.

Όπως και τότε, έτσι και τώρα, είχαμε κάποιον Μαρίνο Αντύπα, που υποδαύλιζε τον ξεσηκωμό των αγροτών.
Με την διαφορά ότι ο παλιός ήταν ένας ανιδιοτελής ιδεολόγος επαναστάτης, που στο τέλος θυσιάστηκε για τους άλλους.
Ενώ ο σημερινός, που δεν λέγεται ούτε Μαρίνος ούτε Αντύπας, είναι σε θέση να θυσιάσει... όλους τους άλλους, αρκεί να επωφεληθεί ο ίδιος

Μετά την Κορησό ο ξεσηκωμός των αγροτών (που μεταλλάχθηκε σε ξεσηκωμό των κτηνοτρόφων...) εξαπλώθηκε μέχρι την Κλεισούρα, όπου σε μια λαϊκή συνελευση των κατοίκων, ακούστηκαν τα πιο άσχετα  με την υπόθεση πράγματα, από τους πιο άσχετους ανθρώπους...

Το τελικό ψήφισμα της συνέλευσης, που προφανώς συντάχθηκε από ημιμαθή νομικό (κοινώς δικολάβο) προτάσσει τρία βασικά αιτήματα για την λίστα, με τα αντισταθμιστικά οφέλη, που αν αθροιστούν οι προϋπολογισμοί και των τριών, δεν φτάνει ο προϋπολογισμός του ΤΑΡ για να τα ικανοποιήσει!

Το πρώτο από τα αιτήματα των Κλεισουριέων, είναι η κατασκευή μονάδας παροχής τηλεθέρμανσης, με την καύση των ξύλων από το κοινοτικό δάσος.
Τα οποία τώρα προμηθεύονται δωρεάν, ενώ αν μπούνε μετρητές της τηλεθέρμανσης, για τα έξοδα λειτουργίας και προσωπικού, τότε οι κάτοικοι θα... ξεσηκώνονται για την επαναφορά στην προηγούμενη χρήση!

Το δεύτερο αίτημα είναι η κατασκευή βιολογικού καθαρισμού, αντιγράφοντας προφανώς το παλιό σλόγκαν που έλεγε: “κάθε πόλη και στάδιο, κάθε χωριό και γυμναστήριο”, που πρώτος επανέφερε ο δήμαρχος του Άργους.
Και επειδή η Κλεισούρα δεν διαθέτει ούτε γυμναστήριο, κάποιοι σκέφθηκαν να βάλουν και τα δύο στο ίδιο πακέτο.

Το θέμα όμως σε μια διαπραγμάτευση, δεν είναι τί προτείνεις εσύ που ζητάς, αλλά τί είναι διατεθειμένοι οι άλλοι που προσφέρουν να σου δώσουν.

Και επειδή ο όρος “αντισταθμιστικά οφέλη” επινοήθηκε μετά την διακρατική συμφωνία με τον ΤΑΡ, που επικύρωσαν με την παρουσία τους δύο πρωθυπουργοί, η θέση των κατοίκων απ΄ όπου διέρχεται ο αγωγός, γίνεται ακόμα πιο μειονεκτική, αφού τίποτε δεν θεωρείται πλέον δεδομένο.

Γι΄ αυτό ο ΤΑΡ, μετά τις πρώτες αντιδράσεις των κατοίκων, έρριξε το “μπαλάκι” στον Δήμο Καστοριάς, λέγοντας ότι: “Εμείς αποδεχόμαστε ό,τι μας προτείνει ο Δήμος”!

Αν όμως ο Δήμος αποφασίσει να συμπεριλάβει στον κατάλογο, όλες τις προτάσεις για μικροέργα, που κατέθεσαν οι τοπικές κοινότητες, τότε θα δώσει ένα ακλόνητο άλλοθι στον ΤΑΡ να μην επιλέξει κανένα.

Και τα χρήματα που προορίζονται γι΄ αυτά, να τα κατευθύνει σε δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα, που είναι επίκαιρες, μιας και εκτός από την φτωχοποίηση του πληθυσμού, τώρα θα έχουμε και ραγδαία υποβάθμιση του περιβάλλοντος με τον αγωγό, πράγμα που δεν το έχει  αντιληφθεί ακόμα κανένας...

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις