Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

29 Δεκεμβρίου 2016
Συνεχίζοντας τον κύκλο των συσκέψεων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που ταλανίζουν επί μακρόν τον τόπο μας, η Περιφερειακή
Ενότητα Καστοριάς, έθεσε στο επίκεντρο των διαβουλεύσεων με τους τοπικούς φορείς, το καυτό θέμα της ανεργίας, η οποία έχει ξεπεράσει το 50% του ενεργού πληθυσμού της περιοχής μας!

Στην τελευταία σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Σωτήρη Αδαμόπουλου, συμμετείχαν εκπρόσωποι των βουλευτών και της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς επίσης και των παραγωγικών κλάδων του νομού που έχουν άμεση συνάρτηση με το αντικείμενο της σύσκεψης.

Ως άμεσοι στόχοι για την αντιμετώπιση της ανεργίας, που έχει πάρει πλεόν ανησυχητικές διαστάσεις στο νομό της Καστοριάς, επιλέχθηκαν δύο: Ο ένας είναι η επικαιροποίηση του Ολοκληρωμένου Προγράμματος Απασχόλησης, που είχε εκπονήσει στο παρελθόν το Εργατικό Κέντρο Καστοριάς αλλά δεν προχώρησε.

Και ο δεύτερος στόχος είναι η υλοποίηση του bussines plan για την γούνα, το οποίο έχει ενταχθεί αλλά βρίσκεται σε εκκρεμμότητα στην Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας.

Για το Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Απασχόλησης ο κ. Αδαμόπουλος δήλωσε ότι έγινε προσπάθεια στο παρελθόν να ενταχθούν στο πρόγραμμα του υπουργείου Απασχόλησης, αλλά η  αρμόδια υφυπουργός κ. Αντωνοπούλου είχε δηλώσει τότε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει τέτοια  προγράμματα. Και έρριξε το “μπαλάκι” στην Περιφέρεια η οποία διαχειρίζεται μεν το ταμείο για την φτώχεια αλλά τα χρήματα δεν επαρκούν για ένα τέτοιο πρόγραμμα.

Για το bussines plan ο κ. Αδαμόπουλος τόνισε την ανάγκη να πιεσθεί η Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας και με παρέμβαση του Περιφερειάρχη να προχωρήσει στην ανακοίνωση πρόσκλησης ενδιαφέροντος που θα απευθύνεται στους φορείς του κλάδου της γουνοποιίας.

Εκτός από τους παραπάνω στόχους υπάρχουν και τα μεσομακρο- πρόθεσμα σχέδια της Π.Ε. Καστοριάς που στοχεύουν στην αύξηση της απασχόλησης στο νομό.

Ένα από αυτά είναι το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης, το οποίο ψηφίστηκε, στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο και θα μπορεί να ενισχύει οικονομικά τις μικρές επιχειρήσεις.

Η χρηματοδότηση του Ταμείου θα προέρχεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εθνικής Ανάπτυξης (ΕΤΕΑ) και τον Τοπικό Πόρο.

Σύμφωνα με τον κ. Αδαμόπουλο, η αναζήτηση λύσης στο πρόβλημα της ανεργίας, θα πρέπει να στηριχθεί κατά κύριο λόγο, στον τουριστικό και τον πρωτογενή τομέα, ειδικά στην μεταποίηση, όπου η περιοχή μπορεί να αναδείξει τα πολλά και εκλεκτά προϊόντα της.

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις