Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

26 Απριλίου 2017
Εντείνονται τον τελευταίο καιρό οι προσπάθειες της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, για την εξεύρεση κατάλληλου χώρου σε δημόσιο κτήριο που θα στεγάσει την ΔΟΥ Καστοριάς και παράλληλα θα ακυρώσει τη σχετική σύμβαση για την μεταφορά της σε ιδιωτικό κτήριο στο Νταηλάκη.

Το βασικό επιχείρημα της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς για την ακύρωση της σύμβασης με τον ιδιώτη είναι ότι αυτός συμμετείχε στον διαγωνισμό ενώ το κτήριο ήταν χαρακτηρισμένο “βιοτεχνικό” τουλάχιστον ως προς τους ορόφους όπου θα εγκατασταθεί η Εφορία.

Σε αντίθετη κατεύθυνση με αυτή της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ φέρεται ότι κινείται στο παρασκήνιο πρώην στέλεχος της τοπικής αυτοδιοίκησης το οποίο στο παρελθόν έχει συνδέσει το όνομά του με την “αποκέντρωση” δημοσίων υπηρεσιών σε ιδιωτικά κτήρια...

Και τον τελυταίο καιρό, έχει πυκνώσει τις επαφές του με παράγοντες του τόπου, που ενδεχομένως επηρεάζουν με την στάση τους την μεταφορά της ΔΟΥ σε δημόσιο κτήριο.

Μετά την αποτυχημένη απόπειρα, των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τη συστέγαση της Εφορίας στο κτήριο της ΕΔΗΚΑ, έβαλαν στο στόχαστρο τον 3ο όροφο του κτηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς.

Τον οποίο όμως ο Αντιπεριφερειάρχης προορίζει για την μεταφορά της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από το ιδιωτικό κτήριο όπου στεγάζονται σήμερα και επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας με ετήσιο κόστος 50.000 €!

Επιπλέον ένα τμήμα του 3ου ορόφου καταλαμβάνει η Πολεοδομία του Δήμου Καστοριάς, η οποία προς το παρόν δεν φαίνεται διατεθειμένη να μετακινηθεί σε άλλο σημείο της πόλης, με το αιτιολογικό ότι εξυπηρετεί το μεγαλύτερο τμήμα της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Καστοριάς.

Η μόνη περίπτωση να παραμείνει η Πολεοδομία στην θέση της, είναι να παραχωρήσει ο Δήμος Καστοριάς ένα δικό του κτήριο για την στέγαση της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με προτιμότερο σημείο τον χώρο γύρω από τα Λύκεια.

Αλλά και πάλι υπάρχει πρόβλημα με την ΔΟΥ αν δεν μειώσει τις απαιτήσεις της στην κάλυψη χώρου, από τα 1200 τ.μ. που ζητάει σήμερα σε λιγότερα από 700 τ.μ. που είναι και το συνολικό εμβαδόν του 3ου ορόφου του κτηρίου.

Παρά τις αλλεπάλληλες συσκέψεις που προκάλεσαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο διάστημα, στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη, με την συμμετοχή του Περιφερειάρχη και του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, δεν βρέθηκε... ο αλγόριθμος που θα δώσει λύση στο περίπλοκο αυτό πρόβλημα.

Από την άλλη πλευρά εντείνονται οι πιέσεις πολιτικών και αυτοδιοικητικών προσώπων από τοπικούς παράγοντες για να παραμείνει ως έχει η σύμβαση που υπέγραψε το Υπουργείο Οικονομικών για την μεταφορά της ΔΟΥ σε ιδιωτικό κτήριο.
Η οποία με βάση αυτή την σύμβαση, θα έπρεπε να είχε υλοποιηθεί από τον περασμένο Μάρτιο όταν ο ιδιώτης είχε ολοκληρώσει όλες τις προγραμματισμένες τροποποιήσεις στο συγκεκριμένο κτήριο.

Παρόλα αυτά, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν το βάζουν κάτω...
Και δείχνουν ανυποχώρητα στο ζήτημα αυτό απειλώντας ακόμα και με παραιτήσεις την κεντρική διοίκηση και το κόμμα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Καστοριανής Εστίας στις προσεχείς ημέρες καταφτάνει στην Καστοριά κλιμάκιο του Υπουργείου Οικονομικών για να εξετάσει επιτόπου και να δώσει διέξοδο στο περίπλοκο αυτό ζήτημα, που τώρα δείχνει να κινείται επί ξυρού ακμής, με απρόβλεπτη κατάληξη και για τις δύο πλευρές.

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις