Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

23 Μαΐου 2017
Φιλικά χτυπήματα στην πλάτη για τη "σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί" πήρε η Ελλάδα στη χθεσινή μαραθώνια συνεδρίαση του Eurogroup αλλά πέραν τούτων, ουδέν.

Και μπορεί η Κυβέρνηση να μην περίμενε χθες επίτευξη συνολικής συμφωνίας και οι προσδοκίες να ήταν χαμηλές, αλλά αυτό που δεν περίμενε είναι μετά το συμβούλιο των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης η κατάσταση να γίνει πιο σύνθετη ό,τι ήταν πριν την πραγματοποίησή του.

Χθες, η προ ημερών διαρροή ευρωπαίου αξιωματούχου πως χωρίς τη "συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα δεν υπάρχει ούτε δόση" για την Ελλάδα, αξιωματούχου ο οποίος είθισται να εκφράζει τις γερμανικές θέσεις και επιδιώξεις, αποδείχθηκε εξαιρετικά ...ακριβής.

Το Eurogroup απέτυχε να γεφυρώσει τις διαφορές ανάμεσα σε Βερολίνο και ΔΝΤ για το θέμα της διευθέτησης του ελληνικού χρέους, αλλά έστειλε και σινιάλο πως β' αξιολόγηση- ολική συμφωνία, πακετάρονται πλέον στη συσκευασία ενός ζητήματος προς επίλυση στις 15 Ιουνίου.

Τα 25 προαπαιτούμενα που υπολείπονται καθώς και τα περιώνυμα "μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος" που ζητεί το Ταμείο για να συμμετάσχει στο μνημόνιο, θα εξεταστούν προσεχώς, στο επόμενο Eurogroup, συνολικώς.

Η κυβέρνηση, δια του Ευκλείδη Τσακαλώτου, εξακολουθεί να εκπέμπει σήμα "αισιοδοξίας" και επιλέγει να σταθεί περισσότερο στο γεγονός πως κοινή παραδοχή των ισχυρών παικτών του ελληνικού ζητήματος είναι ως πρέπει τις επόμενες τρεις εβδομάδες να βρεθεί λύση που να καλύπτει όλα τα εμπκεκόμενα μέρη.

Κοινώς, η κλεψύδρα του χρόνου θα αδειάσει στις 15 Ιουνίου, οπότε και έμοιαζε εξαρχής πιθανότερη η επίτευξη μιας συμφωνίας η οποία να ικανοποιεί ΔΝΤ και Σόιμπλε.

Πέραν τούτων, από την Κυβέρνηση, επισημαίνουν καταρχήν:

1. Ιταλία, Γαλλία και Κομισιόν στήριξαν μέσα στο Eurogroup την ελληνική θέση για την ανάγκη άμεσης επίτευξης συνολικής συμφωνίας. Αυτό είχε προαναγγείλει και ο γάλλος πρόεδρος E. Μακρόν, νωρίτερα χθες κατά την τηλεφωνική του επικοινωνία με τον έλληνα πρωθυπουργό.

2. Τις πολιτικές "ζυμώσεις" στις οποίες θα επιδοθεί ο Αλέξης Τσίπρας στο δρόμο προς την 15η Ιουνίου, αρχής γενομένης από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στις 25 Μαϊου.

Κατά τα λοιπά, εξόχως εντυπωσιακή όσων διαμείφθηκαν χθες πίσω από τις κλειστές πόρτες του Eurogroup, είναι η είδηση που φέρει το συμβούλιο των ΥΠΟΙΚ να συζήτησε το ύψος των πλεονασμάτων που θα πρέπει να έχει η χώρα μέχρι το.... 2060.

Ούτε επ αυτών υπήρξε προφανώς συμφωνία, εξ ού και τα σχετικά drafts , επέστρεψαν - προς το παρόν- στα συρτάρια τους.


capital.gr


0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις