Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

16 Μαΐου 2017
 Του Δημήτρη Ιατρίδη

Εκ πρώτης όψεως οι δύο έννοιες Γούνα και Καλλικράτης μοιάζουν ασύμβατες μεταξύ τους. Μπορεί και εκ διαμέτρου αντίθετες!

  Ακούγοντας όμως κάποιος τον “καλλικρατικό” περιφερειάρχη στην Έκθεση Γούνας, να καλεί τους γουνοποιούς σε συστράτευση για τον δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ, αρχίζει να αναζητεί διαύλους επικοινωνίας μεταξύ τους.

Ήταν τέτοιο το πάθος του Θ. Καρυπίδη για την προάσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων στην ΔΕΗ, που έδινε την αίσθηση ότι δεν
βρίσκεται στο Εκθετήριο της Γούνας, αλλά σε κάποιο ΑΗΣ της Πτολεμαϊδας. Και ήταν έτοιμος, μαζί με τον δήμαρχο Άργους Ορεστικού, να... αλυσσοδεθούν σε κάποιο από τα φουγάρα του, σε ένδειξη αντίστασης και αλληλεγγύης προς τους εργαζόμενους, που κινδυνεύουν να βρεθούν στην ανεργία!

  Ενώ τους μακροχρόνια ανέργους της γούνας στην Καστοριά, ο Θ. Καρυπίδης τους παρέπεμψε στο αλήστου μνήμης, πρόγραμμα businness plan, που είχε εξαγγείλει πριν ένα χρόνο από τον ίδιο χώρο. Αλλά μόλις τώρα συνειδητοποίησε ότι αυτοί δεν αποτελούν αξιομνημόνευτη εκλογική μάζα για τον συνδυασμό του στο μέλλον!

  Αντίθετα, προς τους εργαζόμενους της ΔΕΗ, υπάρχει η ρητή δέσμευση του περιφερειάρχη για παραίτηση, σε περίπτωση που υλοποιηθεί η μνημονιακή υποχρέωση της κυβέρνησης και πωληθεί η επιχείρηση σε ιδιώτες.

Τότε σύσσωμα ολόκληρη η Πτολεμαϊδα - που είναι η εκλογική κοιτίδα του Θ. Καρυπίδη - θα στραφει εναντίον του. Κάτι που δεν θα  ήθελε να δει ούτε στον χειρότερο εφιάλτη του!

Αυτό φάνηκε καθαρά και από τις πρόσφατες δηλώσεις του περιφερειάρχη στην 42η Έκθεση Γούνας, όπου αφού επιχείρησε να προσπεράσει “αβρόχοις ποσίν” το επίμαχο ζήτημα του businness plan, αναλώθηκε σ΄ όλα τα άλλα ανοιχτά μέτωπα της Καστοριάς, εκτός από την γούνα!

Και ενώ ο αντιπεριφερειάρχης Σ. Αδαμόπουλος, αποδοκίμασε δια της απουσίας του το υποκριτικό ενδιαφέρον του περιφερειάρχη για την γούνα, ο Θ. Καρυπίδης βρήκε πρόθυμο υποστηριχτή της πολιτικής του για την Πτολεμαϊδα τον δήμαρχο Άργους Ορεστικού Π. Κεπαπτσόγλου!
Που σύμφωνα με  όλες τις ενδείξεις προαλείφεται για την θέση του αντιπεριφερειάρχη στις επόμενες εκλογές, με τον συνδυασμό του Θ. Καρυπίδη!

  Είναι έκδηλο το ενδιαφέρον του Π. Κεπαπτσόγλου για την ΔΕΗ με την συμμετοχή του σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που οργανώνει  κάθε τόσο ο περιφερειάρχης  αν και υπερβαίνουν  κατά πολύ τον θεσμικό του ρόλο.

Αλλά προσβλέπει και σε μια  πιο ευνοϊκή μεταχείριση των συνεπειών από το πρόστιμο που επιβλήθηκε στον Δήμο του, για τα λύματα που εκβάλει στον Αλιάκμονα χρόνια τώρα...

Υπ΄ αυτές τις συνθήκες δικαίως τίθενται υπό αμφισβήτηση και όλες οι άλλες εξαγγελίες του Θ. Καρυπίδη για τα ανοιχτά μέτωπα της Καστοριάς που ανταγωνίζονται σε διάρκεια και τα τέσσερα μνημόνια μαζεμένα!

Και δικαίως θα διεκδικήσει το προσωνύμιο του “Ψευτοθόδωρου” από τις ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου...

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις