Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

24 Μαΐου 2017
Σκάνδαλο μεγατόνων έχει ξεσπάσει στην Τουρκία μετά τις αποκαλύψεις των ιστοσελίδων theblacksea.eu και mediapart.fr για την περιουσία μαμούθ της οικογένειας του πρωθυπουργού της χώρας,
Μπιναλί Γιλντιρίμ.
Οι δύο ιστοσελίδες επικαλούνται τα Malta Files, σύμφωνα με τα οποία, η περιουσία της οικογένειας Γιλντιρίμ ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια ευρώ.
Η οικογενειακή επιχείρηση έχει 11 πλοία με ξένη σημαία, εντεταγμένα σε ένα δίκτυο μυστικών εταιρειών στη Μάλτα, την Ολλανδία και τις Ολλανδικές Αντίλλες – συγκεκριμένα στο Κουρακάο, με τις περισσότερες υποψίες να επικεντρώνονται τις νήσους Μάρσαλ και τον Παναμά. Τουλάχιστον τέσσερα από τα πλοία χρηματοδοτούνται με τεράστια δάνεια από ελβετικές και τουρκικές τράπεζες, ανάμεσα σε αυτές και μία ημικρατική τράπεζα.
Την ώρα που ορισμένες δραστηριότητες, ειδικά στους φορολογικούς παραδείσους, παραμένουν... αδιαφανείς, ο ιστότοπος αποκάλυψε ότι ο γιος του Γιλντιρίμ, η κόρη του, ο θείος του και οι ανιψιές του, αγόρασαν επτά ακίνητα στις Νεδρλαντς, αξίας άνω των 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων – όλα πληρωμένα σε μετρητά.
Η έρευνα αποκάλυψε επίσης η οικογένεια Γιλντιρίμ χρησιμοποίησε μία από αυτές τις ολλανδικές εταιρείες για να δωρίσει ανώνυμα 600.000 ευρώ (1,75 εκατομμύρια τουρκικές λίρες) στον δήμο Pendik, κοντά στην Κωνσταντινούπολη, για ένα νέο πολυτελές τζαμί.
Η έρευνα αποκαλύπτει επίσης τον τρόπο, με τον οποίο η ναυτιλιακή offshore της οικογένειας αναπτύχθηκε παράλληλα με την επαγγελματική ανέλιξη του Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο οποίος έφτασε να γίνει ο δεύτερος ισχυρότερος άνδρας της Τουρκίας.
Η καριέρα του Γιλντιρίμ στη ναυτιλία άρχισε το 1994, όταν διοικούσε την Istanbul Fast Ferries Company. Ωστόσο, το 2000 τον απέλυσαν, όταν αποκαλύφθηκε ότι έκανε συμβόλαιο με τον θείο του, Γιλμάζ Ερεντζέ, για τη διαχείριση των κυλικείων. Όπως φάνηκε στην πορεία, το σκάνδαλο δεν έβλαψε καθόλου την καριέρα του...!
 
Πηγή: Turkishminute.com   newsit.gr

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις