Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

19 Ιουνίου 2017
Με θέματα για καλά προετοιμασμένους ολοκληρώθηκαν οι φετινές πανελλαδικές εξετάσεις στα βασικά μαθήματα για τους περίπου 86.000 υποψηφίους των Γενικών Λυκείων. Ειδικότερα, σήμερα εξετάστηκαν τα Μαθηματικά και η Ιστορία Γενικής Παιδείας.

Οπως ανέφεραν οι εκπαιδευτικοί του φροντιστηρίου «Μεθοδικό» στην «Καθημερινή», τα θέματα των Μαθηματικών ήταν χωρίς παγίδες, ωστόσο, καθώς το μάθημα επιλέγεται από υποψηφίους της Θεωρητικής Κατεύθυνσης, δηλαδή με κλίση σε Αρχαία, Ιστορία για ένα άριστο γραπτό, ο υποψήφιος θα έπρεπε να έχει προετοιμαστεί πολύ καλά.

Οσον αφορά την Ιστορία, η οποία επιλέγεται από σχετικά λίγους υποψηφίους, τα θέματά του κρίθηκαν ιδιαίτερα απαιτητικά σε σχέση και με τον χαρακτήρα του μαθήματος.

Μια πρώτη εκτίμηση είναι ότι γενικά τα θέματα φέτος ήταν, με διαβαθμίσεις, πιο δύσκολα σε σχέση με πέρυσι, με διαφοροποίηση ανά μάθημα, με αποτέλεσμα οι επιδόσεις να αναμένονται χαμηλότερες, κάτι που θα ψαλιδίσει τις βάσεις εισαγωγής, κυρίως στις μεσαίες και χαμηλές σχολές. Αντίθετα, για τις βάσεις των υψηλόβαθμών σχολών, η μείωση των θέσεων, που αποφασίστηκε από τον υπουργό Παιδείας, κ. Κώστα Γαβρόγλου, θα ισορροπήσει τις χαμηλότερες επιδόσεις.

Οι εξετάσεις θα συνεχιστούν με τα ειδικά μαθήματα και τα μαθήματα ειδικότητας των επαγγελματικών λυκείων.

madata.gr

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις