Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

21 Ιουνίου 2017
Η εκταμίευση της δόσης 8,5 δισ. ευρώ για την Ελλάδα στη βάση των αποφάσεων του πρόσφατου Eurogroup απαιτεί το πράσινο φως του Βερολίνου.

Η Frankfurter Allgemeine Zeitung επιβεβαιώνει σε δημοσίευμά της τις πληροφορίες που ήθελαν το ζήτημα της εκταμίευσης να μην εξετάζεται από την Ολομέλεια της γερμανικής Βουλής, αλλά μόνο από την αρμόδια επιτροπή
Προϋπολογισμού, που αναμένεται να συνεδριάσει την επόμενη Τετάρτη (28 Ιουνίου).

Η εφημερίδα της Φρανκφούρτης έχει στην κατοχή της το αίτημα του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών προς τη Βουλή, από την οποία ζητά να παραπεμφθεί σύντομα το ζήτημα στην επιτροπή Προϋπολογισμού, επαναλαμβάνοντας αυτό που έχει ήδη δηλώσει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε: Ότι δηλαδή οι αποφάσεις του Eurogroup δεν συνιστούν θεμελιώδη αλλαγή των όρων του τρέχοντος ελληνικού προγράμματος.

Σύμφωνα με την FAZ, ο σχεδιασμός του κυβερνητικού συνασπισμού προβλέπει να μην υπάρξει συζήτηση για το εν λόγω ζήτημα στην Ολομέλεια, ωστόσο σημειώνει ότι το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα θέλει να συζητήσει το ελληνικό ζήτημα την προσεχή Πέμπτη στη Βουλή, εκμεταλλευόμενο τη συζήτηση που πρόκειται να διεξαχθεί εκεί σχετικά με την πρόωρη εξόφληση δανείων από την Πορτογαλία.

Η μη συμμετοχή του ΔΝΤ με χρήματα παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις Σόιμπλε είναι «εμφανώς δυσάρεστη για την ΚΟ των Χριστιανοδημοκρατών-Χριστιανοκοινωνιστών», δήλωσε ο Γιοχάνες Καρς, εκπρόσωπος της ΚΟ των Σοσιαλδημοκρατών για θέματα Προϋπολογισμού, τονίζοντας ότι «εμείς ως ΚΟ του SPD είμαστε της γνώμης ότι όποιος θέλει συμμετοχή του ΔΝΤ δεν μπορεί να αγνοεί μακροπρόθεσμα αυτά που έχει να πει το ΔΝΤ για το ζήτημα της βιωσιμότητας του (ελληνικού) χρέους».

Η εφημερίδα της Φρανκφούρτης υπενθυμίζει ότι η γερμανική Βουλή είχε εγκρίνει το τρίτο ελληνικό πρόγραμμα υπό την προϋπόθεση να συμμετάσχει σε αυτό και χρηματοδοτικά το ΔΝΤ.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει, με τη συμφωνία που επετεύχθη δεν προβλέπεται να εκταμιευθούν χρήματα από το Ταμείο πριν το τέλος του προγράμματος. «Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών στην αίτησή του δεν κάνει καμία αναφορά σε αυτήν την αντίφαση. Αντ' αυτού (η αίτηση) παραπέμπει στο γεγονός ότι στην έκθεση αξιολόγησης (του προγράμματος) διαπιστώθηκε ότι το πρόγραμμα εφαρμόστηκε», γράφει η FAZ.

ΠΗΓΗ: enikonomia

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις