Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

17 Ιουνίου 2017
Ο Χέλμουτ Κολ, που έφυγε την Παρασκευή από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών, υπήρξε ο μοναδικός Καγκελάριος που υπηρέτησε αυτό το πόστο επί τέσσερις συνεχόμενες θητείες. Ήξερε όλους τους Γερμανούς πολιτικούς πολύ καλά, τόσο τους υποστηρικτές του, όσο και τους αντιπάλους του. Ακόμα και τους εσωτερικούς.

Οι ενδιαφέρουσες απόψεις του έχουν καταγραφεί στο βιβλίο «Η κληρονομιά, τα πρωτόκολλα του Κολ». Πρόκειται για αποσπάσματα από τις πολύμηνες συζητήσεις του με τον δημοσιογράφο Χέριμπερτ Σβαν…

Ποια ήταν η γνώμη του για την Άνγκελα Μέρκελ, της οποίας υπήρξε και πολιτικός μέντορας;

«Ένα πολιτικό τίποτα. Δεν ήξερε να φάει σωστά με μαχαίρι και πιρούνι και συμπεριφερόταν με τόσο αδέξιο τρόπο στα επίσημα γεύματα που τον ανάγκαζε να την ανακαλεί στην τάξη», ανέφερε μεταξύ άλλων για τη σημερινή καγκελάριο της Γερμανίας.

Όσο για τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με τον Κόλ πρόκειται ή για ανίκανο ή για ραδιούργο.

«Είτε λόγω ανικανότητας, είτε λόγω πρόθεσης, προσκάλεσε όλους τους εχθρούς μου να συμμετάσχουν στην εκστρατεία για την εξόντωσή μου», ανέφερε, σχολιάζοντας το σκάνδαλο των κομματικών χρηματοδοτήσεων, που οδήγησε στην παραίτησή του από την ηγεσία του κόμματος.

topontiki.gr

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις