Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

16 Ιουνίου 2017
Όσο και αν φαίνεται για κλασικό... τρολ του διαδικτύου, εντούτοις είναι αλήθεια. Σύμφωνα με το επίσημο εορτολόγιο στις 16 Ιουνίου (σταθερή εορτή)
γιορτάζει ο Άγιος Μνημόνιος και έχει γενέθλια ο Γιώργος Παπανδρέου!

Πολλές φορές η ζωή και το... εορτολόγιο μπορεί να παίξει παράξενα παιχνίδια. Φυσικά ο Άγιος Μνημόνιος δεν έχει καμία σχέση -πώς θα μπορούσε άλλωστε- με τα γνωστά προγράμματα που επέβαλε η Τρόικα στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το εορτολόγιο ο Άγιος Μνημόνιος, Επίσκοπος Αμαθούντος της Κύπρου, είναι γνωστός από υπόμνημα στο διάδοχό του, Άγιο Τύχωνα. Ο υπομνηματιστής ονομάζει τον Μνημόνιο «αγιώτατο». Διετέλεσε Επίσκοπος κατά το πρώτο ήμισυ του 4ου αιώνος μ.Χ., ως δυνάμεθα να συμπεράνουμε από το γεγονός ότι ο διάδοχός του Τύχων εχειροτονήθηκε υπό του Επιφανίου Κύπρου.
Η μνήμη του Αγίου Μνημονίου συνεορτάζεται στις 16 Ιουνίου μαζί αυτή του Αγίου Τύχωνα.

Σήμερα, όμως, έχει γενέθλια και ο Γιώργος Παπανδρέου με ότι αυτό σημαίνει για τη σημειολογία του πράγματος. Συγκεκριμένα ο πρώην πρωθυπουργός γεννήθηκε στις 16 Ιουνίου 1952, κάτι που σημαίνει ότι σήμερα θα σβήσει 65 κεράκια.

iefimerida.gr

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις