Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

18 Ιουνίου 2017
Σ' αυτό το συμπέρασμα οδηγούν οι σημερινές δηλώσεις του δημάρχου Άργους Ορεστικού Π. Κεπαπτσόγλου, ο οποίος εξαπέλυσε πυρά κατά πάντων (άραγε ποιόν
συναγωνίζεται;)  μόλις δόθηκε στην δημοσιότητα το ΦΕΚ του Υπουργείου Παιδείας για την ίδρυση Μουσικού Σχολείου στην πόλη της Καστοριάς.

Αν και η απόφαση αυτή του Υπουργού είχε υπογραφεί από τις 29 Μαϊου, εντούτοις  ο Π. Κεπαπτσόγλου, παριστάνοντας τον ανίδεο, άφησε να περάσει ένα 20ημερο εγκλωβισμένος στις... αυταπάτες του!

Και στη συνέχεια μόλις συνειδητοποίησε ότι όλα χάθηκαν, από τους άστοχους χειρισμούς του, επινόησε όλο αυτό το σενάριο της συνωμοσιολογίας,για καθαρά μικροπολιτικούς λόγους!

Αλλά το μόνο που κατάφερε, όπως καταγγέλει η μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου του, ήταν να διχάσει τις τοπικές κοινωνίες και να ενσπείρει εμφυλιοπολεμικό κλίμα ανάμεσα στις δημοτικές αρχές Καστοριάς και Άργους Ορεστικού.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά αντί να κατευνάσει τα πνεύματα και να αποδεχθεί το αποτέλεσμα, πυροδότησε ακόμα περισσότερο το κλίμα έντασης προκαλώντας για αύριο έκτακτη σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου.

Δείτε χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τις δηλώσεις Κεπαπτσόγλου σήμερα στο Βογατσικό.


"Η πρότασή μας λοιπόν, ολοκληρωμένη και εμπεριστατωμένη, κατατέθηκε στην προϊσταμένη της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για να αξιολογηθεί και από εκεί να σταλεί στον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης και τελικά στο υπουργείο Παιδείας. Ταυτόχρονα βέβαια υπήρχε και μια πρόταση από τον Δήμο Καστοριάς. Πολύ γενική, πολύ αόριστη, για δημιουργία Μουσικού Γυμνασίου και όχι σχολείου όπως η δική μας πρόταση. Ψάχνοντας, διαπιστώσαμε ότι η δική μας πρόταση δεν έφτασε ποτέ στο υπουργείο. Κάνουμε ένα έγγραφο στην διευθύντρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μας απαντάει ότι εκ παραδρομής το έγγραφο δεν στάλθηκε. Έπειτα από αυτή την απάντηση επισκέφτηκα τον τότε υπουργό κ. Φίλη, με παρέπεμψε στον διευθυντή του, κ. Κατσαρό, του παραδίδω τον πλήρη φάκελο, τον μελετάει και δείχνει ενδιαφέρον. Την επόμενη χρονιά αλλάζει ο υπουργός, αλλάζει και η εγκύκλιος για τον τρόπο ίδρυσης μουσικών σχολείων. Ξανά λοιπόν απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, ξανά πρόταση. Η διευθύντρια όμως της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης επέμενε ότι πρέπει να γίνει στην Καστοριά με μοναδικό επιχείρημα ότι είναι η μοναδική πόλη και άρα δεν μπορούμε να το κάνουμε σε χωριό. Εννοείτε πως η κ. διευθύντρια και πάλι δεν έστειλε την πρότασή μας για τους δικούς της λόγους... Ξεκινάει μια αλληλογραφία σε πολύ καλό κλίμα με το περιφερειάρχη, Θόδωρο Καρυπίδη. Όμως και ο διευθυντής εκπαίδευσης της περιφέρειας δήλωσε πως ούτε αυτός μπορεί να προτείνει τη δημιουργία μουσικού σχολείου σε ένα χωριό. Επισκέφτηκα το υπουργείο πάνω από 10 φορές. Και φυσικά ενήμερες ήταν και οι δύο βουλευτίνες του Νομού, τόσο η κ. Τελιγιορίδου, όσο και η κ. Αντωνίου. Απόλυτα ενημερωμένες. Αφού λοιπόν συζήτησα με την κ. Τελιγιορίδου ήδη από τον Φεβρουάριο για το θέμα, ζήτησα να μας κανονίσει ραντεβού με τον νέο υπουργό, εκείνη το ανέβαλε συνεχώς με διάφορες προφάσεις. Το ραντεβού κλείστηκε τελικά για την περασμένη Πέμπτη. Αναζητώ την κ. Τελιγιορίδου για το ραντεβού, την πήρα πάνω από τριάντα τηλέφωνα, ούτε απάντησε ποτέ και φυσικά δεν παραβρέθηκε και ποτέ στο ραντεβού».«Στο ραντεβού πηγαίνω εγώ με την ομάδα μου αλλά και τον κ. Καρυπίδη, ο υπουργός δηλώνει έκπληκτος με την πρόταση, μας συγχαίρει, μας λέει ότι θα είναι κάτι πρωτοποριακό για τηχώρα, επί της ουσίας όμως δεν μας δίνει καμία απάντηση και ανανεώνει το ραντεβού για την Τρίτη (20 Ιουνίου). Υπήρχε κλεισμένο ραντεβού, φύγαμε, χαιρετηθήκαμε, επιστρέψαμε και την άλλη μέρα το πρωί μαθαίνουμε ότι ανακοινώθηκε η ίδρυση μουσικού σχολείου στην Καστοριά και μάλιστα με ημερομηνία 29 Μαΐου!!! Αυτό σημαίνει εντιμότητα: Κουβαλάς έξι ανθρώπους από την εσχατιά της χώρας, για να τους κοροϊδέψεις. Αυτό δεν καταπίνεται... Εγώ εύχομαι από καρδιάς το σχολείο να είναι καλοστέργιωτο, δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα με τη δημοτική Αρχή της Καστοριάς, σε καμία όμως περίπτωση δεν μπορούμε να ανεχθούμε τον εμπαιγμό τόσο από τους πολιτικούς, όσο και τους υπηρεσιακούς παράγοντες. Ως εδώ».

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις