Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

6 Ιουνίου 2017
 Του Δημήτρη Ιατρίδη

 Με τον πολύ εύγλωττο τίτλο: “Τα πρόστιμα  μπαίνουν για να... σβήνονται”, η Οικολογική Κίνηση Κοζάνης παρεμβαίνει στην απόφαση του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Β. Μιχελάκη, με την οποία διαγράφεται ολοσχερώς το πρόστιμο των 98.800 ευρώ, που επέβαλε η αιρετή Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας στον Δήμο του Άργους Ορεστικού, για τα λύματα που εξακολουθεί να διοχετεύει “ζωντανά” και παράνομα στον Αλιάκμονα!


Η παρέμβαση της Οικολογικής Κίνησης Κοζάνης (εν αντιθέσει προς την αντίστοιχη της Καστοριάς, που εξακολουθεί να κωφεύει...) όπως και οι αποκαλύψεις της “Καστοριανής Εστίας”, για το ίδιο θέμα, ασφαλώς και δεν οφείλονται στην προσωπική εμπάθεια εναντίον του δημάρχου (όπως πιθανόν πιστεύει ο ίδιος) και των δημοτών του.

Αλλά στην ανάγκη να επικρατήσει κάποτε σ΄ αυτό τον τόπο, μια αδέκαστη δημόσια διοίκηση, θωρακισμένη από κομματικές και ρουσφετολογικές πιέσεις, που θα προστατεύει τους Δήμους και τους δημότες από τις συνέπειες μιας τόσο “καραμπινάτης” παράβασης της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

Η απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης, μπορεί να βολεύει προσωρινά τον δήμαρχο κ. Π. Κεπαπτσόγλου στην διεκδίκηση μιας τρίτης θητείας στον Δήμο, δεν τον απαλλάσσει όμως επ΄ ουδενί, από τις βαρύτατες ευθύνες που ανέλαβε, να καλύπτει κάτω από το “χαλί” ένα τόσο σοβαρό ζήτημα επί μία δεκαετία περίπου!

Διότι το αποχετευτικό ζήτημα του Άργους Ορεστικού, υποτίθεται πως έχει λυθεί από το 2009, με τη κατασκευή σύγχρονου δικτύου, που είναι  συνδεδεμένο με τον βιολογικό καθαρισμό της ΔΕΥΑΚ και κόστισε τότε 4,5 εκατ. ευρώ!

Αυτά  τα χρήματα προήλθαν κυρίως από ευρωπαϊκά προγράμματα, για τα οποία θα πρέπει κάποτε να δώσει λογαριασμό η διαχειριστική αρχή στην ευρωπαϊκή επιτροπή, για την καλή εκτέλεση του έργου.

Και τότε θα πέσουν “βροχή” τα πρόστιμα στην χώρα μας, τα οποία βέβαια θα επιμερισθούν όλοι οι φορολογούμενοι πολίτες. Αλλά κυρίως οι δημότες του Άργους Ορεστικού, γιατί τα πρόστιμα απο περιβαλλοντικές παραβάσεις, θα βαρύνουν κυρίως τους ίδιους, ως φυσικούς αυτουργούς του τεράστιου αυτού οικολογικού “εγκλήματος”!

Μπορεί ως τότε οι κ.κ. Μιχελάκης και Κεπαπτσόγλου να αποτελούν “παρελθόν”. Όμως το στίγμα για τον Δήμο του  Άργους Ορεστικού θα παραμείνει ανεξίτηλο στα ευρωπαϊκά “κατάστιχα” και δεν θα μπορεί να... σταυρώσει ούτε γεφύρι για πάρα πολλά χρόνια!

Σε κάθε περίπτωση όμως η Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας είναι εκτεθειμένη διπλά: Πρώτον γιατί την “άδειασε”... εν ψυχρώ ο κ. Μιχελάκης της Αποκεντρωμένης. Και δεύτερον εκείνη “άδειασε” με την σειρά της τις υπηρεσίες που εποπτεύει, δίνοντας την εντύπωση ότι προέχει το μικροπολιτικό συμφέρον, ακόμα και απέναντι στην τήρηση του νόμου!

Ο μόνος τρόπος να εξιλεωθεί, είναι να αντιδράσει στην αυθαίρετη ακύρωση του προστίμου, από έναν δημόσιο υπάλληλο που μπορεί αύριο να μην είναι στη θέση του.
Ή τουλάχιστον να προσβάλλει διοικητικά την απόφαση της Αποκεντρωμένης, ασκώντας το δικαίωμα που της παρέχει ο νόμος.

Διαφορετικά είναι σαν να συναινεί στην ακύρωση του προστίμου και επομένως στην “ακύρωση” των δικών της υπηρεσιών!

Τότε ο καθένας από εμάς έχει το δικαίωμα να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα που μπορεί να κατευθύνουν την σκέψη του, ακόμα και σε στημένο “παιχνίδι”...

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις