Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

16 Ιουνίου 2017
Την πρόθεσή της να εισηγηθεί στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου μία “Συμφωνία Επί της Αρχής”
(Approval In Principle) με την Ελλάδα, εξέφρασε η επικεφαλής της, Κριστίν Λαγκάρντ, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1 στις ΗΠΑ, Θανάσης Τσίτσας.

Αναλυτικά, η δήλωση της Κριστίν Λαγκάρντ έχει ως εξής:

«Θα ήθελα να ανακοινώσω την πρόθεσή μου να προτείνω στο Διοικητικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου μία Συμφωνία Επί της Αρχής για Stand-By arrangement για την Ελλάδα.

Έχουμε σημειώσει πρόσφατα σημαντική πρόοδο από την Ελληνική Κυβέρνηση σε πολιτικές μεταρρυθμίσεις, με την επίτευξη SLA η οποία συνοδεύτηκε από την ψήφιση σχετικής νομοθεσίας από το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Διαπιστώσαμε επίσης πρόοδο στην ελάφρυνση του χρέους αν και απαιτούνται περαιτέρω συζητήσεις σχετικά με το πεδίο και το είδος των μέτρων που πρέπει να ληφθούν από τους Ευρωπαίους πιστωτές της Ελλάδας».

Τσακαλώτος - ΔΝΤ - ΕΚΤ - Eurogroup
«Η Συμφωνία Επί της Αρχής αποτελεί μία διαδικασία την οποία το ΔΝΤ εφάρμοσε στο παρελθόν, όπου υπήρξε συμφωνία για τις πολιτικές που θα εφαρμοστούν σε ένα πρόγραμμα, για το οποίο όμως δεν είχε επιτευχθεί πλήρης συμφωνία μεταξύ του μέλους και των πιστωτών του σχετικά με νέα χρηματοδότηση ή των μέτρων ελάφρυνσης χρέους.  
Στην περίπτωση της Ελλάδας, η συμφωνία επί της αρχής θα επιτρέψει στο Ταμείο να υποστηρίξει την πρόοδο που σημειώθηκε στις πολιτικές, ενώ η αποδέσμευση πόρων του ΔΝΤ θα εξαρτηθεί από τις περαιτέρω δεσμεύσεις που θα αναλάβουν οι Ευρωπαίοι πιστωτές της Ελλάδος για ελάφρυνση του χρέους οι οποίες πρέπει να είναι επαρκείς για να εξασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του χρέους.
Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτή η συμφωνία στηρίζεται στη βασική αρχή του ΔΝΤ ότι κάθε νέο πρόγραμμα με την Ελλάδα θα πρέπει να βασίζεται στα “δύο σκέλη”, ήτοι των μεταρρυθμίσεων σε συνδυασμό με την ελάφρυνση του χρέους.
Επιπλέον, η αξιολόγηση της βιωσιμότητας του χρέους θα καθοδηγείται αποκλειστικά από την ανάλυση του ΔΝΤ.
Αναμένεται ότι η Συμφωνία Επί της Αρχής θα περιλαμβάνει προληπτική γραμμή χρηματοδότησης (precautionary Stand-By Arrangement) για δάνειο πολύ κάτω από το ελάχιστο όριο πρόσβασης της χώρας από το ΔΝΤ.  
Το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ θα πρέπει να καθορίσει τις συγκεκριμένες λεπτομέρειες της συμφωνίας Επί της Αρχής».
Eurogroup - ΔΝΤ - ΕΕ
«Είμαι πεπεισμένη ότι η Συμφωνία Επί της Αρχής στο ΔΝΤ να προχωρήσει στη μόχλευση τόσο των μεταρρυθμίσεων όσο και της ανακούφισης χρέους.
Παράλληλα θα επιτρέψει στους πιστωτές να καταβάλουν στην Ελλάδα τη δόση του Ιουλίου - μειώνοντας έτσι μια δυνητικά σοβαρή πίεση στην ελληνική οικονομία - και θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών αναφορικά με τις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και την ευημερία των πολιτών της.
Ελπίζω ότι η συζήτηση για συγκεκριμένα μέτρα ανακούφισης χρέους θα ολοκληρωθεί σύντομα».

ant1news.gr

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις