Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

27 Ιουλίου 2017
Την εξόφληση του ΕΝΦΙΑ σε πέντε μηνιαίες δόσεις, αρχής γενομένης από τον Σεπτέμβριο, προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών που ρυθμίζει σειρά φορολογικών θεμάτων.

Οι τροπολογίες έπεσαν “βροχή”, προβλέποντας μεταξύ άλλων:
  • Εκκρεμείς επιστροφές φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων ή ΦΠΑ θα διενεργούνται άμεσα, εφόσον το συνολικώς αιτηθέν ποσόν ανέρχεται μέχρι του ύψους των 10.000 ευρώ, ανά φορολογία και ανά δικαιούχο.
  • Για τους αγρότες, παρέχεται η δυνατότητα υποβολής τροποποιητικής δήλωσης φόρου εισοδήματος, από 1.8.2017 μέχρι 31.10.2017, χωρίς την επιβολή κυρώσεων.
  • Την απαλλαγή από τη φορολογία των χρηματικών επάθλων που θα μοιράζονται στους τυχερούς φορολογούμενους στο πλαίσιο της λοταρίας ηλεκτρονικών αποδείξεων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αλλάζοντας μία λέξη στη σχετική διάταξη, το Υπουργείο Οικονομικών ξεπέρασε τον σκόπελο της γνωμοδότησης της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και κατέστησε υποχρεωτικά τα POS και για τους δικηγόρους.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ - ΕΛΣΤΑΤ - ΚΤΗΡΙΟ
Την ώρα έναρξης της συζήτησης κατατέθηκε η 19η τροπολογία, που προβλέπει την ίδρυση στην ΕΛΣΤΑΤ αυτοτελούς γραφείου Προέδρου που θα τον βοηθά στην άσκηση των καθηκόντων του. Θα απαρτίζεται από συνολικά εννέα υπαλλήλους (τρεις διοικητικούς, τρεις ειδικούς συμβούλους και τρεις ειδικούς συνεργάτες) με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου. Το ύψος της δαπάνης εκτιμάται ότι δεν θα υπερβεί το ποσό των 260.000 ευρώ.
Γιώργος Αμυράς  - βουλή - έδρανα
Σφοδρές αντιδράσεις στα κόμματα της αντιπολίτευσης προκάλεσαν οι τροπολογίες που κατατέθηκαν στη Βουλή. Το Ποτάμι σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποχώρησε από τη συνεδρίαση. «Το νομοσχέδιο είναι ελαφρύ σαν πούπουλο και οι τροπολογίες βαριές σαν κούτσουρο», σχολίασε ο Γιώργος Αμυράς κρατώντας με το ένα χέρι τις 19 τροπολογίες και με το άλλο το κείμενο του νομοσχεδίου. Λίγο αργότερα αποχώρησε και το ΚΚΕ, με τον Νίκο Καραθανασόπουλο να κάνει λόγο για “καταιγισμό” τροπολογιών.
«Ξεπερνάει κάθε όριο», ανέφερε ο γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Τσιάρας, και κάλεσε το Προεδρείο της Βουλής να πάρει θέση. Να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος στους βουλευτές να τοποθετηθούν ζήτησε ο Γιάννης Κουτσούκος από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΝΑΤΣΙΟΥ - ΒΟΥΛΗ
Στο γεγονός ότι η Βουλή θα διακόψει τις εργασίες της τον Αύγουστο και κάποια θέματα επείγει να ρυθμιστούν, απέδωσε τη “βροχή” τροπολογιών η Υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, προαναγγέλλοντας πλημμυρίδα τροπολογιών και στα νομοσχέδια που θα συζητηθούν την ερχόμενη εβδομάδα.
Είναι πάντως, άξιο λόγου το γεγονός πως από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Χρήστος Μαντάς, ζήτησε να ολοκληρωθεί σε μια συνεδρίαση η συζήτηση του νομοσχεδίου.
ant1news.gr

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις