Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

21 Ιουλίου 2017
Μπροστά σε ένα απίστευτο θέαμα βρέθηκαν οι ειδικοί που έκαναν την εκταφή της σορού του μεγάλου Ισπανού σουρεαλιστή ζωγράφου Σαλβαδόρ Νταλί.Υπενθυμίζεται ότι δικαστήριο της Ισπανίας διέταξε να γίνει εκταφή της σορού του Νταλί, ώστε να ληφθούν δείγματα DNA, καθώς μια γυναίκα υποστηρίζει ότι ο γνωστός ζωγράφος, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 84 ετών, το 1989 και τάφηκε στο μουσείο που φέρει το όνομά του, στην πόλη Φιγκερόας της Ισπανιας.
Η διαδικασία της εκταφής πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης και ήταν μια ιδιαίτερα περίπλοκη και λεπτή διαδικασία, η οποία περιλάμβανε και το σήκωμα μιας πλάκας βάρους 1,5 τόνων.
Ωστόσο, η μεγάλη έκπληξη περίμενε τους ειδικούς όταν άνοιξαν το φέρετρο μέσα στο οποίο βρίσκεται η σορός του Νταλί, η οποία έχει υποστεί ταρίχευση.
Σύμφωνα με τους ειδικούς το πτώμα έχει μουμιοποιηθεί εντελώς και είναι εξαιρετικά διατηρημένο. Μάλιστα, ακόμα και το γνωστό τσιγκελωτό μουστάκι του ζωγράφου βρέθηκε άθικτο.
Από τη σορό ελήφθησαν δείγμα από τρίχες και νύχια, καθώς και δύο μεγάλα οστά, ώστε να γίνει η διαδικασία εξέτασης του DNA και να αποδειχθεί αν η γυναίκα είναι κόρη ή όχι του Νταλί.
Ακόμα δεν έχει προσδιοριστεί πότε να γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα της εξέτασης του γενετικού.

topontiki.gr

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις