Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

16 Ιουλίου 2017
Ιστορική μέρα για το νησί της Νάξου καθώς η 15η Ιουλίου 2017 είναι η ημερομηνία που η Νάξος θα γραφτεί στο βιβλίο ρεκόρ Γκίνες καθώς στο 8ο Φεστιβάλ Πατάτας τηγανίστηκαν 554 κιλά πατάτες.

Η προσπάθεια έγινε από την ΕΑΣ Νάξου σε μία δυναμική κίνηση ώστε να διαφημιστεί με τον πλέον ιδανικό τρόπο τόσο η Νάξος όσο και τα τοπικά της προϊόντα.

Το γεγονός κατέγραψαν τηλεοπτικά και ειδησεογραφικά δίκτυα από την Ελλάδα, την Ευρώπη, την Αμερική και την Κίνα, με την Πατάτα Νάξου να απλώνει πλέον τη φήμη της σε ακόμη περισσότερα μέρη. Από τις 20 Σεπτεμβρίου του 2014 μέχρι σήμερα το Ρεκόρ κατείχε με 454.95 κιλά, η εταιρεία Twin Oaks Farms, στην πόλη Eagle της πολιτείας Idaho στις ΗΠΑ.

Νάξος - ρεκόρ Γκίνες - τηγανιτές πατάτες
Όπως αναφέρει το naxospress.gr, oι τηγανισμένες πατάτες ζυγίζονταν σταδιακά σε ηλεκτρονική ζυγαριά μέχρι να φτάσει το βάρος τους στο επιθυμητό βάρος των 554 κιλών για την κατάρριψη του Ρεκόρ Γκίνες, οπότε και σερβιρίστηκαν στη συνέχεια στον κόσμο για φαγητό. Η εταιρεία φυσικού αερίου Nisogas πρόσφερε 2000 λίτρα προπανίου για να κάψουν τα …καζάνια και να λειτουργήσουν τα φλόγιστρα.
Ο κόσμος, Έλληνες και ξένοι, περίμεναν υπομονετικά για να σερβιριστούν.
Εθελόντριες και εθελοντές καθάρισαν 1.500 κιλά πατάτες Νάξου, που στη συνέχεια τηγανίστηκαν σε καζάνια υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη του σεφ Στέλιου Κορρέ.
ant1news.gr
Νάξος - ρεκόρ Γκίνες - τηγανιτές πατάτες
Νάξος - ρεκόρ Γκίνες - τηγανιτές πατάτες
Νάξος - ρεκόρ Γκίνες - τηγανιτές πατάτες

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις