Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

15 Ιουλίου 2017
Αμερικανοί επιστήμονες έφτιαξαν ένα παγκόσμιο χάρτη…τεμπελιάς.
Συγκέντρωσαν δεδομένα από τα smartphones των ανθρώπων σε όλο το κόσμο, για να δουν πόσο δραστήριοι είναι.
Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ χρησιμοποίησαν ανώνυμα δεδομένα από περισσότερους από 700.000 ανθρώπους που χρησιμοποίησαν την εφαρμογή παρακολούθησης δραστηριοτήτων Argus.
Τα δεδομένα που αναλύθηκαν, κάλυπταν λεπτό προς λεπτό 68 εκατομμύρια ημέρες.
Η έρευνα, που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση “Nature”, έδειξε ότι ο μέσος αριθμός ημερήσιων βημάτων που κάνει κάθε λαός είναι 4.961.
Πιο δραστήριοι φαίνεται να είναι οι κάτοικοι της Κίνας, που ήρθαν πρώτοι στην λίστα με μέσο όρο 6.880 βήματα την ημέρα, ενώ η Ινδονησία βρέθηκε στο κατώτερο σημείο της κατάταξης με 3.513 την ημέρα.
Σχετικά καλές είναι και οι επιδόσεις της Ιαπωνίας, στα 6.010 βήματα ημερησίως, και της Ισπανίας, με 5.936 βήματα ημερησίως.
Τα στοιχεία πάντως για την Ελλάδα δεν είναι ενθαρρυντικά καθώς, όπως μεταδίδει το BBC, βρίσκεται στα χαμηλά επίπεδα της έρευνας, με μέσο όρο κοντά στα 4.000 βήματα την ημέρα.
Ο Σκοτ Ντελπ, ένας από τους ερευνητές, ανέφερε πως «η έρευνα είναι 1.000 φορές μεγαλύτερη από οποιαδήποτε άλλη που έχει πραγματοποιηθεί στην ιστορία»

Οι ερευνητές ωστόσο έβγαλαν και ένα ενδιαφέρον συμπέρασμα για την παχυσαρκία, που έχει να κάνει με την σωματική δραστηριότητα.
Η άνιση κατανομή δραστηριότητας σχετίζεται και με την άνιση κατανομή πλούτου
Ο Τιμ Άλτοφ, ένας από τους ερευνητές, δήλωσε: «Για παράδειγμα, ενώ οι ΗΠΑ και το Μεξικό εμφανίζουν παρόμοιο αριθμό βημάτων κατά μέσον όρο, οι ΗΠΑ έχουν υψηλότερα επίπεδα παχυσαρκίας».
Προς έκπληξή τους, η μεγάλη ανισότητα στην σωματική δραστηριότητα φαίνεται να οφείλεται στις διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα σε λαούς αλλά και στα δύο φύλα.
Για παράδειγμα στην Ιαπωνία που υπάρχει ισότητα, άνδρες και οι γυναίκες ασκούνται περίπου το ίδιο, ενώ στην Σαουδική Αραβία που υπάρχει υψηλή ανισότητα, οι γυναίκες ασκούνται λιγότερο από τους άνδρες.
Η Αμερικανική Ένωση Καρδιολογίας συνιστά ημερήσια σωματική δραστηριότητα που να φτάνει τα 10.000 βήματα, οπότε ακόμη και οι επιδόσεις των χωρών που χαρακτηρίστηκαν καλές, σε σχέση με το ιδανικό είναι πολύ χαμηλά.

valueforlife.gr

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις