Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

31 Αυγούστου 2017
Ολόκληρη επιχείρηση θα ξεκινήσει το πρωί της Κυριακής 3 Σεπτεμβρίου, για την αντικατάσταση των δύο από τις τρεις αντλίες που δεν λειτουργούν, στο κεντρικό αντλιοστάσιο λυμάτων της ΔΕΥΑΚ, το οποίο βρίσκεται μπροστά στο στρατιωτικό πρατήριο, στην είσοδο της πόλης.


Την επιχείρηση θα συντονίζει η ΔΕΥΑΚ, σε συνεργασία με τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου και την Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας. Επίσης, θα συμμετέχει ένας ολόκληρος στόλος βυτιοφόρων, τα οποία θα συνδέονται στη σειρά με τον κεντρικό αγωγό για να απορροφούν τα λύματα από το δίκτυο και να τα μεταφέρουν στο βιολογικό καθαρισμό.


Παράλληλα, έχει αποφασισθεί από την ΔΕΥΑΚ να διακοπεί η υδροδότηση της πόλης για 24 έως 48 ώρες, για να μην επιβαρυνθεί επιπλέον το δίκτυο με νέα λύματα κατά τη διάρκεια των εργασιών στο αντλιοστάσιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kastorianiestia.gr το κεντρικό αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΚ υπολειτουργεί εδώ και πολύ καιρό και σε περίπτωση ατυχήματος υπάρχει ο κίνδυνος να πλημμυρίσει με λύματα η λίμνη, προκαλώντας τεράστια οικολογική καταστροφή στο οικοσύστημα. Αλλά παρόλα αυτά καμία δημοτική αρχή μέχρι τώρα δεν έχει αναλάβει το ρίσκο να απενεργοποιήσει την ωρολογιακή βόμβα που θα μπορούσε ανά πάσα στιγμή να εκραγεί, προκαλώντας ανεπανόρθωτη βλάβη στο οικοσύστημα της λίμνης.

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις