Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

2 Αυγούστου 2017
Τις προσεχείς ημέρες αναμένεται το υπουργείο Οικονομικών να αποκτήσει σαφή εικόνα για τα φορολογικά έσοδα, μετά και την προχθεσινή καταληκτική ημερομηνία για την καταβολή του φόρου εισοδήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΑΑΔΕ, το ποσοστό εκείνων που δεν κατέβαλαν φόρο πλησιάζει το 30%, με την Αρχή να ετοιμάζεται για την αποστολή ειδοποιήσεων, προκειμένου να αυξηθούν τα ποσοστά εισπραξιμότητας.

Οι συνέπειες για όσους δεν κατέβαλαν εμπρόθεσμα τις οφειλές τους, περιλαμβάνουν προσαυξήσεις (0,73% για κάθε μήνα καθυστέρησης), αναγκαστικά μέτρα και απώλεια της ρύθμισης των 100 δόσεων.

Πρόστιμα και προσαυξήσεις θα επιβληθούν και σε όσους υποβάλλουν εκπρόθεσμα δήλωση ή προχωρήσουν σε τροποποίηση, με το εφάπαξ πρόστιμο να υπολογίζεται στα 100 ευρώ για μισθωτούς και συνταξιούχους, στα 250 ευρώ για επιτηδευματίες και ελεύθερους επαγγελματίες που τηρούν βιβλία β’ κατηγορίας, ενώ 500 ευρώ θα κληθούν να καταβάλουν όσοι τηρούν διπλογραφικά βιβλία.

Η επιβολή προσαυξήσεων 0,73%, αφορά στις περιπτώσεις υποβολής τροποποιητικών δηλώσεων στις οποίες το αποτέλεσμα αρχικής εκκαθάρισης ήταν μηδενικό και μετά την τροποποιητική προέκυψε υποχρέωση καταβολής φόρου, με ημερομηνία έναρξης υπολογισμού των προσαυξήσεων να λογίζεται η καταληκτική ημερομηνία πληρωμής της 1ης δόσης (31 Ιουλίου).

Το ίδιο ποσοστό προσαύξησης αφορά επίσης σε εκείνους, των οποίων το αρχικό αποτέλεσμα της εκκαθάρισης ήταν πιστωτικό και το καινούργιο χρεωστικό αλλά και σε όσους το αρχικό αποτέλεσμα ήταν χρεωστικό, ανεξαρτήτως ποσού.

madata

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις