Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

7 Αυγούστου 2017
Σημαντικές αλλαγές αναμένεται να ληφθούν εκτός απροόπτου σήμερα από τη ΡΑΕ, για το Κοινωνικό Oικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) που ανήκει στις ρυθμιζόμενες χρεώσεις των ΥΚΩ, με στόχο να ξεκαθαρίσει η βάση των δικαιούχων και να περιοριστούν οι καταναλωτές που επωφελούνται από τις χαμηλές χρεώσεις του, χωρίς πραγματικό λόγο.

Παρά τις αλλεπάλληλες συνεδριάσεις της Ολομέλειας το τελευταίο διάστημα, το νέο πλαίσιο δεν έχει οριστικοποιηθεί. Έχουν όμως
αποφασιστεί με σαφήνεια οι κατευθύνσεις, που είναι η εφαρμογή κριτηρίων βάσει εισοδηματικών και περιουσιακών στοιχείων, με μία από τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί στο τραπέζι να είναι η σύνδεση του ΚΟΤ με την κατοχή και τα τεκμήρια του αυτοκινήτου.

Απώτερος σκοπός είναι να ψαλιδιστεί το ποσοστό των δικαιούχων του Κοινωνικού Τιμολογίου που θεωρείται ότι δεν είναι πραγματικό. Όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές, οι δικαιούχοι ΚΟΤ ανέρχονται σε 692.335 για 4.500.000 οικιακές συνδέσεις όταν για παράδειγμα, η Ισπανία διαθέτει 1 εκατομμύριο δικαιούχους, σε 18 εκατομμύρια οικιακές συνδέσεις. Με τη θέσπιση αυστηρών κριτηρίων εκτιμάται ότι το ΚΟΤ θα μπορεί να γίνει πιο ελκυστικό για τους καταναλωτές που το δικαιούνται με τη χορήγηση περαιτέρω δωρεάν κατανάλωσης σε ευάλωτες κατηγορίες, όπως είναι οι πολύτεκνοι.

Αλλαγές θα υπάρξουν και στις κλίμακες των ΥΚΩ προκειμένου να σταματήσουν οι στρεβλώσεις με τις υπέρογκες χρεώσεις. Κατά πληροφορίες θα υπάρχουν τρεις κλίμακες: από 0 έως 1.600 κιλοβατώρες, από 1.600 έως 2.400 και από 2.400 και πάνω, με δύο κυρίως διαφορές. Η πρώτη είναι ότι η χρέωση θα γίνεται μόνο με βάση την υπερβάλλουσα κατανάλωση ανά κλίμακα και όχι για όλες τις κιλοβατώρες όπως ισχύει σήμερα και η δεύτερη ότι συζητείται χωρίς να έχει αποφασιστεί να μπει μια μικρή επιβάρυνση της τάξης του 1 ευρώ και στις χαμηλές καταναλώσεις (έως 1.600 κιλοβατώρες). Στην κατηγορία αυτή υπολογίζεται ότι είναι περίπου το 28% των καταναλωτών που αφορά κυρίως κλειστά σπίτια και εξοχικά. Αυξήσεις προβλέπονται και στις μεγάλες καταναλώσεις (άνω των 3.400 κιλοβατώρων), με τις συζητήσεις να μιλούν για ένα κόστος μεταξύ 80 και 100 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

aftodioikisi.gr

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις