Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

23 Αυγούστου 2017
Την οριστική κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων για την εισαγωγή των υποψηφίων στα ΑΕΙ και την εισαγωγή Περιφερειακών Εξετάσεων σε κοινά θέματα, περιλαμβάνουν , σύμφωνα με πληροφορίες, οι εξαγγελίες που θα κάνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη Διεθνή Εκθεση της Θεσσαλονίκης στις 7 Σεπτεμβρίου, για το νέο Λύκειο και το νέο σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ.
Το Σχέδιο “Γαβρόγλου” για την εισαγωγή στα ΑΕΙ, που θα εγκαινιάσουν οι μαθητές που θα φοιτήσουν το νέο σχολικό έτος , στην Α Λυκείου, είναι τροποποιημένο σε σχε΄ση με την πρόταση του ΙΕΠ, ως προς της εξετάσεις πανελλαδικού χαρακτήρα.
Ενώ το ΙΕΠ εισηγείται εξετάσεις Πανελλαδικού Χαρακτήρα στη Γ Λυκείου  το Σχέδιο “Γαβρόγλου” που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός προβλέπει:
Α. Αντικατάσταση των Πανελλαδικών Εξετάσεων με τις εξετάσεις των Περιφερειακών Εξετάσεων .
Β. Οι μαθητές των σχολείων  κάθε Περιφέρειας θα εξετάζονται σε κοινά μαθήματα. Για παράδειγμα οι μαθητές της Γ Λυκείου των τεσσάρων Νομών της Περιφέρειας Θεσσαλίας θα εξετάζονται σε κοινά θέματα.
Γ. Οι βαθμολόγηση των γραπτών των μαθητών της Γ Λυκείου να γίνεται από εκπαιδευτικούς γειτονικής περιφέρειας.
Ο υπολογισμός της βαθμολογίας
Ο Μέσος Ορος της βαθμολογίας των μαθητών της Γ Λυκείου θα εκδίδεται κατά ένα μεγάλο ποσοστό από τις “γραπτές εξετάσεις περιφερεαικού χαρακτήρα” και κατά ένα ελαχιστο ποσοστό από τον βαθμό του Απολυτηρίου.
Ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί η αναλογία των ποσοστών απολυτηρίου και εξετάσεων.
Ηδη ο υπουργός Παιδείας έχει δηλώσει:
  • Μπορούν τις διορθώσεις των γραπτών των μαθητών να μη τις κάνουν οι καθηγητές του ίδιου σχολείου αλλά οι καθηγητές που είναι στο παραδίπλα σχολείο.
  • Στην αρχή για μια τριετία θα υπάρχει ένα μεικτό σύστημα: Ένα ποσοστό το απολυτήριο   ένα τα πανελλαδικών εξατεζόμενα μαθήματα.
Το αργότερο μέχρι  το τέλος του μήνα το επιτελείο του υπουργού Παιδείας θα έχει οριστικοποιήσει το οριστικό Σχέδιο.
Εως τότε εντολή από το Μέγαρο Μαξίμου είναι να μη γίνει καμία σχετική  ανακοίνωση από το υπουργείο Παιδείας.
Η πρόταση του ΙΕΠ
Ηδη το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής κατέθεσε την εισήγησή του προς τον υπουργό Παιδείας .
Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις δεν καταργούνται, αλλά από το σχολικό έτος 2019-20, μεταφέρονται στο δεύτερο τετράμηνο της Γ Λυκείου. Με αυτούς τους βαθμούς των τεσσάρων μαθημάτων και με τον συνυπολογισμό σε μικρό ποσοστό του πρώτου τετραμήνου (προφορικά και ενδοσχολικές εξετάσεις) οι οι υποψήφιοι θα εισάγονται στα ΑΕΙ.
Αυτός είναι ο βασικός κορμός της πρότασης του ΙΕΠ για το νέο σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ  το οποίο ανακοίνωσε πρόσφατα  συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής Γεράσιμος Κουζέλης.


Σε ερώτηση του esos πως θα διασφαλίζεται το αδιάβλητο εάν στο βαθμό του Απολυτηρίου με τον οποίο οι υποψήφιοι θα εισάγονται στα ΑΕΙ θα συνυπολογίζεται και ο προφορικός βαθμός με τις ενδοσχολικές εξετάσεις του Α τετραμήνου ο πρόεδρος του ΙΕΠ απάντησε ότι θα συνυπολογίζεται σε πολύ μικρό ποσοστό.Για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις οι μαθητές της Γ Λυκείου θα πρέπει να επιλέξουν τέσσερα μαθήματα


 Α ΛΥΚΕΙΟΥ
Για την Α Λυκείου ο πρόεδρος του ΙΕΠ είπε ότι  δεν θα αλλάξει το νέο σχολικό έτος το ωρολόγιο Πρόγραμμα, ούτε τα Προγράμματα Σπουδών. Ωστόσο, όπως είπε, θα μειωθεί ο εξεταστικός φόρτος των μαθητών . Θα αντικατασταθούν οι εξετάσεις, όπου είναι δυνατόν με τη συγγραφή εργασιών


Οι μαθητές δημιουργούν το “προφίλ” τους


Αλλάζει ο παραδοσιακός τρόπος εξάτασης των μαθητών στη Α Λυκκείου


Εξαφανίζονται τα μονόωρα μαθήματα στο Γυμνάσιο και Λύκειο Ο πρόεδρος του ΙΕΠ ανακοίνωσε ότι από την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευσης θα εξαφανιστούν τα μονόωρα μαθήματα

 esos.gr

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις