Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

20 Σεπτεμβρίου 2017
Δημοσιεύουμε την απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Σωτήρη Αδαμόπουλου σε δημοσίευμα της Καστοριανής Εστίας  σχετικά με το δρόμο Κλεισούρα - Βλάστη
και ακολουθεί η ανταπάντηση της Εφημερίδας

Πρώτον: Ο προϋπολογισμός είναι για το έργο και όχι για τη μελέτη. Και φυσικά πρέπει να υπολογιστεί και η έκπτωση που θα προκύψει από τον διαγωνισμό.
Δεύτερον: ο δρόμος είναι ήδη έτοιμος από την πλευρά της Κοζάνης εκτός από ένα μικρό κομμάτι.
Και βέβαια, το δάσος ως γνωστόν το διαχειρίζεται ο Δήμος και μάλλον διευκολύνει ο δρόμος παρά δημιουργεί προβλήματα!
Τρίτον: Ο δρόμος έγινε πέρυσι, στοίχισε κάποια χρήματα και ήδη άρχισε να διαβρώνεται από τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, οπότε ήταν επιτακτική ανάγκη για ασφαλτόστρωση.
Παρακαλώ λοιπόν Δημήτρη, με όλο τον σεβασμό, να αποκαταστήσεις την αλήθεια.

Απάντηση της Κ.Ε. 

Αποδεχόμαστε ότι ο προϋπολογισμός αφορά το έργο και όχι την μελέτη όπως εκ παραδρομής γράφτηκε στο δημοσίευμα. Αλλά η ένστασή μας είναι επί της ουσίας και όχι επί της διαδικασίας. Και η ουσία είναι ότι ο προϋπολογισμός του έργου είναι δυσανάλογος προς τα ανταποδοτικά οφέλη που ενδεχομένως θα προκύψουν από αυτό. Ειδικά όταν ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων της Π. Ε. Καστοριάς για το 2017 έχει συρρικνωθεί στα 3,2 εκ. ευρώ, θεωρούμε τουλάχιστον περιττή πολυτέλεια να δαπανάται το 1/3 αυτού σε ένα τέτοιο έργο.
Άλλωστε είναι γνωστό ότι ο συγκεκριμένος δρόμος έχει γράψει τη δική του ιδιαίτερη ιστορία στους εργολαβικούς κύκλους από το 2007 και όπως αναφέρετε στο απαντητικό σας σημείωμα "στοίχισε κάποια χρήματα (;) αλλά διαβρώθηκε μέσα σε ένα χρόνο και κρίθηκε επιτακτική η ανάγκη για ασφαλτόστρωση"!

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις