Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

14 Σεπτεμβρίου 2017
Με συνοπτικές διαδικασίες ανακλήθηκε η απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, με την οποία τα «τέκνα των καθηγητών» συμμετάσχουν δωρεάν σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα, όταν τα δίδακτρα για τους υπόλοιπους φοιτητές φτάνουν τα 2.950 ευρώ. Την πολύκροτη υπόθεση αποκάλυψε το «e-ptolemeos.gr» με αποκλειστικό ρεπορτάζ, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων στην ακαδημαϊκή κοινότητα, στη Δυτική Μακεδονία και σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς το θέμα έλαβε ευρεία δημοσιότητα και αναπαράχθηκε από όλα τα τοπικά μέσα και από μεγάλα κεντρικά ΜΜΕ.

Στις 10 το πρωί της Πέμπτης 14 Σεπτεμβρίου, συνήλθε εκτάκτως η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Η συνεδρίαση διήρκησε μόλις 5 λεπτά, έγινε με τηλεδιάσκεψη και συμμετείχαν 5 μέλη της Συγκλήτου. «Λόγω των συνθηκών που δημιουργήθηκαν προτείνω την ανάκληση της απόφασης της 26ης Ιουλίου 2017», εισηγήθηκε «τηλεγραφικά» ο πρύτανης Αντώνης Τουρλιδάκης, ο οποίος είχε εισηγηθεί και την ρουσφετολογική απόφαση για τα τέκνα των καθηγητών.

Η απόφαση ανάκλησης ψηφίστηκε ομόφωνα από τους παρευρισκόμενους. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν δόθηκε η δυνατότητα σε ορισμένους που ήθελαν να τοποθετηθούν επί του θέματος που δημιουργήθηκε και καταρράκωσε το κύρος του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, το οποίο το τελευταίο διάστημα βρέθηκε στο επίκεντρο της επικαιρότητας πανελλαδικά, ως ένα πολύ κακό παράδειγμα. Υπενθυμίζεται ότι η Σύγκλητος συνήλθε στις 26 Ιουλίου 2017 και έλαβε την υπ’ αριθμόν 39 απόφαση, με την οποία «κατά πλειοψηφία αποφάσισε τη χορήγηση δυνατότητας δωρεάν φοίτησης στα τέκνα των Καθηγητών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: “Δίγλωσση Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση” ως υπεράριθμοι φοιτητές/φοιτήτριες».

Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα για τους υπόλοιπους συμμετέχοντες κοστίζει 2.950 ευρώ στον καθένα. Είναι μεταπτυχιακό «υψηλής ζήτησης», όπως επισημαίνουν παράγοντες του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, καθώς «οι τίτλοι σπουδών στην Ειδική Αγωγή εξασφαλίζουν εργασία στους αποφοίτους. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι πολλοί φοιτητές αναζητούν παρόμοια μεταπτυχιακά προγράμματα στην Κύπρο και αλλού». Στο μεταξύ, στις 6 μ.μ. της Πέμπτης πρόκειται να συνεδριάσει για το μείζον θέμα που προέκυψε, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών του Ιδρύματος.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις