Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

5 Σεπτεμβρίου 2017
Αγοραπωλησίες ανθρώπινων οργάνων, γίνονταν μέσα σε μια πιτσαρία της Κόστα Ρίκα με φόντο τον Παρθενώνα, όπως καταγράφεται στο κατηγορητήριο των Αρχών της Κόστα Ρίκα, οι οποίες θεωρούν τον Έλληνα ιδιοκτήτη της πιτσαρίας Δ.Κ, ως έναν από τους βασικούς υπόπτους της υπόθεσης που συγκλόνισε την τοπική κοινωνία.

«Την περίοδο 2009-2010, ο Δ.Κ κατηγορείται ότι έβρισκε ξένους ασθενείς -κυρίως Έλληνες- που χρειάζονταν μεταμόσχευση νεφρού και ήταν πρόθυμοι να πληρώσουν μεγάλα ποσά. Έπειτα στρατολογούσε φτωχούς ανθρώπους που έδιναν τα νεφρά τους επ' αμοιβή και τους έφερνε σε επαφή με τους γιατρούς. Ήταν ένας μεσάζοντας» δήλωσε το 2014 ο εισαγγελέας της υπόθεσης, Ελίας Ντομίνγκο Καράνζα Μαξέρα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» ο εισαγγελέας επιβεβαιώνει ότι τουλάχιστον τρεις Έλληνες ταξίδεψαν στο Σαν Χοσέ για μεταμόσχευση νεφρού, χωρίς όμως να αναφέρει τα ακριβή ποσά που πλήρωσαν, ούτε και την μετέπειτα κατάσταση της υγείας τους.

Οι Αρχές αναφέρουν πως 12 δότες αντιμετώπισαν οργανική ανεπάρκεια μετά την παράνομη επέμβαση. Μάλιστα, ένας Αμερικανός, σε μεγάλη ηλικία, που χειρουργήθηκε από το κύκλωμα, επέστρεψε στην πατρίδα του, εμφάνισε επιπλοκές στην υγεία του και απεβίωσε.

Η δίκη ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου στην Κόστα Ρίκα και θεωρείται μία από τις πιο σημαντικές των τελευταίων ετών.

Ανάμεσα στους πέντε κατηγορούμενους για συμμετοχή σε κύκλωμα εμπορίας νεφρών βρίσκεται και ο Έλληνας. Συνολικά θα καταθέσουν 25 μάρτυρες, μεταξύ των οποίων είναι και 14 άτομα τα οποία φαίνεται να πληρώθηκαν για να πουλήσουν τα νεφρά τους. Υπολογίζεται πως έλαβαν ποσά από 5.000 έως 18.000 δολάρια.

ant1news.gr

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις