Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

20 Σεπτεμβρίου 2017
 Του Δημήτρη Ιατρίδη

Αν δεν υπήρχε η λειτουργία του Μουσικού Σχολείου στην Καστοριά. Και η ένταξη του δικτύου ύδρευσης  της πόλης στο ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας, με προϋπολογισμό 10 εκατ. ευρώ.
Τότε σίγουρα θα κυριαρχούσαν στην τοπική μιντιακή αγορά η αποχώρηση της κ. Χριστίνας Λαπόρδα από το “Ποτάμι”


Και η (τηλεοπτική) επανεμφάνιση του “ομογενούς” πλέον εξ Αυστραλίας πρώην προέδρου της ΔΕΥΑΚ κ. Ζαχαρία Παύλου, ο οποίος προσπάθησε για πολλοστή φορά να οικειοποιηθεί την ένταξη του έργου.

  Αν και φαινομενικά οι δύο αυτές “ειδήσεις” θεωρούνται άσχετες μεταξύ τους, εν τούτοις υπάρχει κοινό υπόβαθρο ως προς τα κίνητρα των δύο πρωταγωνιστών τους.

Διότι και οι δύο εγκατέλειψαν έναν χώρο, στον οποίο εκλέχθηκαν με την ψήφο των συνδημοτών τους, για να επανέλθουν αργότερα ως “σωτήρες” στον ίδιο ή σε παρακείμενο χώρο, κάτω από διαφορετικές συνθήκες και με διαφορετικές προϋποθέσεις για τους ίδιους.

Μικρή σημασία ασφαλώς έχει και για τους δύο, η ασέβεια που δείχνουν προς την λαϊκή ετυμηγορία, με την οποία κατέκτησαν τα αξιώματα που κατείχαν.

Προφανώς ποντάρουν στην ασθενή μνήμη των ψηφοφόρων και στην παραπληροφόρηση που ασκούν στον κόσμο, μέσα από εξαγορασμένους τηλεοπτικούς χρόνους και πρόθυμους διαστρεβλωτές της ενημέρωσης.

 Και όσον αφορά την κ. Λαπόρδα, μικρή σημασία έχει για το ευρύ κοινό- που δεν την γνωρίζει - η αποχώρησή της από έναν πολιτικό χώρο και η (πιθανή) προσχώρησή  της σε κάποιον άλλο. Τέτοια φαινόμενα παρατηρούνται καθημερινά στο πολιτικό στερέωμα από διάττονες αστέρες.

Η προσπάθεια όμως του κ. Παύλου να εμφανίσει τον εαυτό του περίπου.... ως αυτοεξόριστο στην μακρινή Αυστραλία, που το επέβαλαν οι ιδιαίτερες πολιτικές συνθήκες στον Δήμο Καστοριάς, μόνο θυμηδία μπορεί να προκαλέσει!

Διότι ο κ. Παύλου με συνέντευξή του σε τοπικό ιστολόγιο, εμφανίστηκε όχι μόνο ως ο αδιαμφισβήτητος πρωτεργάτης της ένταξης του δικτύου ύδρευσης της Καστοριάς στο ΠΕΠ Δυτ. Μακεδονίας. Αλλά και ένας από τους βασικούς συντελεστές (μαζί με την κ. Τελιγιορίδου και τον κ. Καρυπίδη) που... συνέταξαν το σχέδιο νόμου για την ρύθμιση των χρεών των ΔΕΥΑ όλης της χώρας!

Ασφαλώς και τα πολιτικά σχέδια του κ. Παύλου δεν αφορούν κανέναν άλλο, εκτός από έναν περιορισμένο κύκλο πολιτικών φίλων που τον στηρίζουν ακόμα.
Εκείνο όμως που πρέπει να προβληματίζει κάθε εχέφρονα άνθρωπο, είναι η αποκάλυψη από τον ίδιο ότι διατηρούσε καθ΄ υπέρβαση το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου Καστοριάς, τους τελευταίους οκτώ μήνες, παρότι εβρίσκονταν ως οικονομικός μετανάστης στην Αυστραλία!

Και γι΄αυτό, εκτός από τον ίδιο, ευθύνονται και άλλοι μέσα από τον Δήμο!
Η επανεμφάνιση του κ. Παύλου στα πολιτικά δρώμενα του Δήμου, μέσω... mail, επικεντρώθηκε αποκλειστικά σ΄ ένα έργο που εντάχθηκε εν όσω εκείνος απουσίαζε στην χώρα των καγκουρώ.

Αλλά αποσιωπήθηκαν κάποια άλλα, όπως το τεράστιο χρέος της ΔΕΥΑΚ, που εκτοξεύθηκε στα 7 εκατ. ευρώ, εν όσω αυτός ήταν στο τιμόνι της δημοτικής επιχείρησης!
Ασφαλώς γι΄αυτό ευθύνονται όλοι οι άλλοι...

                                                               

Υ.Γ. Οποιαδήποτε ομοιότης με αυτοεξόριστους πρώην γαλαζοαίματους και πρώην πρωθυπουργούς, είναι εντελώς συμπτωματική....

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις