Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

7 Σεπτεμβρίου 2017
Του Αντώνη Ι. Αντωνόπουλου

Υπό τη σκιά της οξύτατης κριτικής από την αξιωματική αντιπολίτευση και με τις ψήφους της συγκυβέρνησης “πέρασε” τελικά από τη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για την αντιμετώπιση της αδήλωτης, υποδηλωμένης και απλήρωτης εργασίας και την προστασία των εργαζόμενων.

Ειδικότερα, επί της αρχής του νομοσχεδίου ψήφισαν θετικά ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ ενώ καταψήφισαν η ΝΔ και η ΧΑ. Το ΚΚΕ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων δήλωσαν «παρών».

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι κατά την ψηφοφορία, τα κόμματα της Αντιπολίτευσης έδωσαν θετική ψήφο σε διατάξεις που αφορούν στην αντιμετώπιση της απλήρωτης και αδήλωτης εργασίας, όπως και για την επέκταση των δικαιωμάτων των ΑΜΕΑ.

Η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου, κλείνοντας τη συνεδρίαση επιτέθηκε στην αντιπολίτευση υποστηρίζοντας πως
«Ορισμένοι έχουν δυσκολία να ψηφίσουν μέτρα που ευνοούν τον κόσμο της εργασίας.

Απαξιώνετε έναν ολόκληρο κόσμο και τα προβλήματά του γιατί κάθε μια ρύθμιση του νομοσχεδίου απαντά στα προβλήματα των εργαζομένων»

Επιχείρησε μάλιστα να αντικρούσει τις κατηγορίες ότι η απόσυρση του άρθρου 45 και της τροπολογίας έγινε υπό τη πίεση των δανειστών λέγοντας με νόημα πως οι εμβληματικές διατάξεις του νομοσχεδίου παραμένουν.

Καταλήγοντας η υπουργός Εργασίας αφού εκτίμησε ότι η ελληνική οικονομία περνά πλέον σε μια φάση δυναμικής ανάκαμψης, επιχείρησε να ενισχύσει την επιχειρηματολογία της επ αυτού, επικαλούμενη την ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ - σύμφωνα με τα οποία το ποσοστό ανεργίας διαμορφώθηκε στο 21,2% για τον μήνα Ιούνιο.

real.gr

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις