Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

24 Σεπτεμβρίου 2017
Έκλεισαν τα εκλογικά κέντρα στις 299 περιφέρειες της χώρας. Ανακοινώθηκαν τα exit polls

Νίκη με 32,5% για το κόμμα της Άνγκελα Μέρκελ, τη
Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU), έδειξαν τα exit poll των γερμανικών εκλογών, έχοντας διαφορά 12,5% από τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD), που φαίνεται να συγκεντρώνουν 20%.

Όσο για το ακροδεξιό κόμμα, την Εναλλακτική για τη Γερμανία, όχι μόνο κατάφερε να μπει στο Κοινοβούλιο, αλλά και να συγκεντρώσει ποσοστό της τάξεως του 13,5%, τουλάχιστον σύμφωνα με όσα έδειξε η πρόγνωση εκλογικού αποτελέσματος, που μετέδωσε πριν από λίγο το πρώτο κανάλι της Γερμανικής Δημόσιας Τηλεόρασης ARD.

Οι Φιλελεύθεροι (FDP) φαίνεται να συγκεντρώνουν ποσοστό της τάξεως του 10,5%, οι Πράσινοι 9,5% και η Αριστερά 9%.

Τι δείχνει το exit poll της γερμανικής τηλεόρασης:
CDU-CSU (Χριστιανοδημοκράτες -Χριστιανοκοινωνιστές): 32,5%
SPD (Σοσιαλιστές): 20%
AFD (Εναλλακτική για τη Γερμανία): 13,5%
FDP (Φιλελεύθεροι): 10,5%
Die Linke (Αριστερά): 9%
Grune (Πράσινοι): 8,5%
Τι θα συμβεί μετά τις γερμανικές εκλογές
Το γερμανικό εκλογικό σύστημα επιβάλλει τον σχηματισμό κυβερνήσεων συνεργασίας. Αυτό δημιουργεί «πονοκέφαλο» στα κομματικά επιτελεία, μετά τις γερμανικές εκλογές.
Κατά τους ειδικούς, η είσοδος του Φιλελεύθερου FDP και του ακροδεξιού κόμματος «Εναλλακτική για την Γερμανία» στην Μπούντεσταγκ θα μειώσει καταρχάς τις έδρες, κυρίως των δύο μεγάλων κομμάτων που ήδη βρίσκονται στη Βουλή. Ο λόγος για την Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU/CSU), το σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD), αλλά ενδεχομένως και για τα μικρότερα. Δηλαδή, τους Πράσινους (Die Gruenen) και την Αριστερά (Die Linke). Φυσικά οι πιθανοί εφικτοί συνδυασμοί των ενδιαφερομένων δυναμένων να συμμετάσχουν στον επόμενο κυβερνητικό συνασπισμό έχουν αναλυθεί δεόντως στο παρασκήνιο από τα κομματικά επιτελεία.

Καταρχάς, όλα τα κόμματα αποκλείουν την συνεργασία με το AfD και η Αριστερά αποκλείεται εκ προοιμίου από την Χριστιανοδημοκρατική Ένωση. ‘Ετσι, δια της εις άτοπον απαγωγής μένουν τα υπόλοιπα.

madata.gr

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις