Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

31 Οκτωβρίου 2017
Στη φυλακή επιστρέφει ο πρώην Υπουργός Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος, όπως αποφάσισε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, που τον καταδίκασε σε κάθειρξη 19 ετών για τις μίζες απο τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Με βάση την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου στην φυλακή επιστρέφουν, εκτός από τον Άκη Τσοχατζόπουλο, η σύζυγος του Βίκυ Σταμάτη και η κόρη του Αρετή Τσοχατζοπούλου.

Ο πρώην υπουργός Άμυνας άκουσε την απόφαση του δικαστηρίου χωρίς να αντιδράσει στο ακροατήριο ενώ απούσα από τη δικαστική αίθουσα ήταν η συζύγος του Βίκυ Σταμάτη.

Στην φυλακή επιστρέφουν ή παραμένουν και οι: Αστέριος Οικονομίδης, Γεώργιος Σαχπατζίδης, Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, Γιάννης Σμπώκος, Γιώργος Κωνσταντάτος και Νίκος Γεωργαλάκη. (Δείτε εδώ τις ποινές και τα ελαφρυντικά που αναγνωρίστηκαν).


Άκης Τσοχατζόπουλος - εφετείο
Οι περισσότεροι απο τους καταδικασθέντες, που επιστρέφουν στη φυλακή, έχουν ήδη εκτίσει μεγάλο μέρος από τις ποινές τους και κάνοντας χρήση των ευεργετικών διατάξεων του "νόμου Παρασκευόπουλου" πρόκειται να αποφυλακιστούν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ποιοι μένουν εκτός φυλακής

Η λογίστρια του πρώην Υπουργού, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, άκουσε να της επιβάλλεται ποινή κάθειρξης 12 ετών, ωστόσο έχει ήδη εκτίσει τον ελάχιστο χρόνο παραμονής της στην φυλακή και έτσι δεν πρόκειται να επιστρέψει σε αυτήν.
Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων αποφάσισε να μην οδηγηθεί στην φυλακή ούτε ο Οράτιος Μελάς, στον οποίο επιβλήθηκε κατ´ οίκον περιορισμός με όρους. Αν κάποιος απο αυτούς παραβιαστεί, ο καταδικασθείς θα οδηγηθεί στην φυλακή.
Άκης Τσοχατζόπουλος - Βίκυ Σταμάτη
Αν και οι ποινές τους δεν έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα, εκτός φυλακής μένουν, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου και οι: Νίκος Ζήγρας, Μαρία - Ταλιτά Τσεκούρα, Παναγιώτης Σταμάτης, Νίκος Καρταζάς και Γκούντρουν Μουλντενάουερ (σημ: η πρώην σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου). Το Εφετείο μετέτρεψε τις ποινές τους σε εξαγοράσιμες, τις οποίες θα αποπληρώσουν σε ως 36 δόσεις. Σε δήλωση του, ο συνήγορος της Αρετής Τσοχατζοπούλου και της μητέρας της Γκουντρουν Μουλντενάουερ, Μιχάλης Δημητρακόπουλος είπε ότι "το δικαστήριο έδειξε επιείκεια στις εντολείς του, καθώς από την αρχή είχαν επιστρέψει στο Ελληνικό Δημόσιο όλα τα ακίνητα και άρα δεν προκάλεσαν ζημία στο Ελληνικό Δημόσιο".
Η εκδίκαση στο Εφετείο της υπόθεσης για τις μίζες απο εξοπλιστικά προγράμματα κράτησε περίπου 3 χρόνια και είναι ενδεικτικό ότι άπαντες οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι και καταδικάστηκαν για ξέπλυμα χρήματος.
Καθώς μένει το δικαστήριο να εκδώσει ετυμηγορία για άλλα ζητήματα, όπως οι δεσμεύσεις λογαριασμών και ακινήτων, οι κατηγορούμενοι που θα πρέπει να επιστρέψουν στην φυλακή, θα διανυκτερεύσουν απόψε στο Τμήμα Μεταγωγών.

1 σχόλιο:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις