Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

28 Οκτωβρίου 2017
Με τη συμμετοχή της αποστολής από την Καστοριά στα πλαίσια της αδελφοποίησης, πραγματοποιήθηκαν στο ακριτικό νησί της Χάλκης οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Στην αποστολή συμμετείχε αντιπροσωπεία του Δήμου Καστοριάς ο οποίος έχει αδελφοποιηθεί με τον αντίστοιχο Δήμο της Χάλκης καθώς και του Επιμορφωτικού Συλλόγου Ζουζουλιωτών ο οποίος αδελφοποιήθηκε με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χάλκης «Το Μύρτος».

Σε ανταπόδοση της επίσκεψης πέρυσι αντίστοιχων αντιπροσωπειών του Δήμου Χάλκης, οι οποίοι συμμετείχαν στις εκδηλώσεις Μνήμης για τον πρώτο Έλληνα Αξιωματικό ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΔΙΑΚΟ, ο οποίος έπεσε στον πόλεμο του 1940 στην περιοχή "Τσούκα", στα σύνορα Ζούζουλης Καστοριάς και Φούρκας Ιωαννίνων. Οι εκδηλώσεις μνήμης έγιναν την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016 στη Νέα Ζούζουλη Μανιάκων Καστοριάς, παρουσία των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Καστοριάς Σεραφείμ και Κόνιτσας Ανδρέα, καθώς και των τοπικών Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών. Η σωρός του Ήρωα είχε μεταφερθεί από τον τόπο "Θυσίας" με υποζύγια από Ζουζουλιώτες και ενταφιάστηκε στο Νεκροταφείο Ζούζουλης με άλλους δύο πεσόντες στη μάχη. Στο τόπο αυτό σήμερα υπάρχει κενοτάφιο και τα οστά του Ήρωα τα παρέλαβε η Αδελφή του γύρω στα 1961.

0 σχόλια:

Ενημερωθείτε

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις